PUCNJAVA

RAFALI ODJEKIVALI BEOGRADOM Krvoproliće pred centralnim zatvorom, u mafijaškom obračunu izrešetan vođa Grobara Sale Mutavi, ima i ranjenih

 screenshot YouTube

Oko 21 sat u Beogradu na raskrižju Bačvanske i ulice Gospodara Vučića, nedaleko Centralnog zatvora, došlo je do pucnjave u kojoj je jedna osoba ubijena.

Na teren je izašla ekipa Hitne pomoći, a kako doznaje Blic osim jedne poginule osobe ima i jedna teško ranjena, a navodno je izrešetan i jedan automobil.

Prema pisanju Telegrafa, ubijen je vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi, dok je teško ranjen jedan zatvorski čuvar.

Blic doznaje da su u obračunu sudjelovali pripadnici crnogorskih kriminalnih klanova.

Pucnjava se dogodila kada su iz vozila u pokretu iz automatskog oružja ispaljeni rafali na dva automobila. U Audiju je bio Stanković, dok je ranjeni čuvar bio u drugom automobilu. Za sada nije poznato kako se čuvar našao na mjestu obračuna.

Na mjesto događaja stigli su članovi obitelji ubijenoga, kao i otac Stankovićeve dugogodišnje djevojke.

- Trebali su se vjenčati za dva tjedna, zajedno su već 11 godina. On je bio dobar dečko, radio je kao zaštitar u teretani - rekao je otac Stankovićeve zaručnice.

Na očevid je stigao i jedan mladić zaogrnut šalom Partizana, koji je pošto-poto želio prići automobilu u kojem je bio Stanković. Došlo je i do manjeg incidenta, s obzirom da je mladić počeo vikati i prkositi policajcima koji su ga htjeli udaljiti s mjesta događaja. Na kraju je i priveden.

Sale Mutavi dospio je u fokus javnosti nakon što je objavljena snimka na kojoj se vidi kako on s još trojicom muškaraca 28. travnja napada dva pripadnika osiguranja direktora Partizana Miloša Vazure. Optužnica je podignuta protiv Veljka Belivuka i Darka Ristića, ali protiv Stankovića, koji je bio priveden zajedno s njima, nije pokrenut postupak, iako se na snimkama vidi da nasrće, ali ne i da udara žrtve, a također je kao vođa bio nadređen optuženima.

Inače, Stanković je svojevremeno uspješno izbjegavao odlazak na odsluženje kazne od pet godina na koju je osuđen još 2013. zbog trgovine drogom i posjedovanja oružja.

Stanković je uhićen s još sedmoricom 2006. godine, kada je označen kao vođa dilera droge u beogradskom naselju Medaković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:09