NOVE NAPETOSTI

Raketa pogodila izraelski teretni brod u Arapskom moru: ‘Iza napada stoji Iran‘

U izvješću piše da je brod, koji je plovio od Tanzanije do Indije, bio u mogućnosti nastaviti svoje putovanje
 Giuseppe Cacace

Teretni brod u vlasništvu izraelske kompanije oštetila je iranska raketa u Arapskom moru ranije u četvrtak, izvijestio je na svojoj web stranici izraelski Channel 12.

U izvješću piše da je brod, koji je plovio od Tanzanije do Indije, bio u mogućnosti nastaviti svoje putovanje. Prema izvješću, brod je u vlasništvu XT Managementa, koji je smješten u luci Haifa.

Reuters nije mogao odmah potvrditi incident ili doći do službenika u kompaniji za komentar. Glasnogovornica izraelskog ministarstva vanjskih poslova rekla je da provjeravaju izvješće.

Prošli mjesec, izraelski premijer Benjamin Netanyahu okrivio je Iran za eksploziju na izraelskom brodu u Omanskom zaljevu.

Nosač vozila MV Helios Ray pogođen je između noći 25. veljače i jutra 26. veljače, eksplozijom iznad vodene linije za koju je američki službenik rekao da je napravila rupe s obje strane trupa broda. Izraelski službenik rekao je da su korištene podvodne mine.

Iran je tada zanijekao svoju umiješanost. "Snažno odbacujemo ovu optužbu", rekao je Saeed Khatibzadeh, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova u Teheranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:31