SRAMOTNO PONAŠANJE

RASIZAM U RUSIJI 'Ako se to ne zaustavi crni igrači bojkotirat će Svjetsko prvenstvo 2018.'

Ruse treba kazniti, kaže Yaya Toure
 AFP

Nakon što je izvrijeđan na rasnoj osnovi na utakmici trećeg kola Lige prvaka u Moskvi između CSKA i Manchester Cityja, reprezentativac Obale Bjelokosti Yaya Toure pozvao je Uefu i Fifu da konačno stanu na kraj rasističkim ispadima na utakmicama, pogotovo u Rusiji gdje je, kaže, stanje alarmantno.

Ruse treba kazniti, kaže Yaya Toure, napominjući da će crni igrači, a reprezentacija Obale Slonovače bojkotirati Prvenstvo svijeta u Rusiji 2018. godine, ako se situacija ne promijeni.

Ture je iznerviran ponašanjem sudaca koji ga nisu uzeli u zaštitu kada je bio vrijeđan na spomenutoj utakmici. No dodaje kako nije problem samo u istočnoj Europi, jer mu njegove kolege crne boje kože iz Italije kažu da su meta stalnih rasističkih napada i provokacija, piše portal Sport.ru.

Doduše, ruski portal Gazeta razgovarao je s njegovim sunarodnjakom i reprezentativcem Obale Bjelokosti koji igra u CSKA-u Seydoum Dumbiaom koji kaže kako "Yaya Toure preuveličava i da situacija na utakmici nije bila tako dramatičnom kako ju on opisuje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:49