JEZIVO OTKRIĆE

RASPORILI MORSKOG PSA I U UTROBI PRONAŠLI ŠAKU S VJENČANIM PRSTENOM Lokalna policija vjeruje da zna kome pripada: 'Došao je na odmor'

 
 Paul Ives / Alamy / Profimedia

Vjeruje se da je morski pas pojeo škotskog turista (44) koji je prošlog vikenda nestao tijekom ljetovanja na francuskom otoku Reunion jer je u utrobi životinje pronađena njegova šaka, piše Daily Mail.

Škot, koji je na sedmodnevno ljetovanje na Reunionu došao sa suprugom, nestao je u subotu kada je sam otišao plivati u lagunu Hermitage koja se nalazi kod mjesta Saint-Gilles.

Kada se Škot nije vratio s plivanja, njegova je supruga alarmirala službe sigurnosti koje su se odmah dale u potragu za muškarcem. "Ronioci, brodovi i helikopter pretražili su područje oko koraljnog grebena koji se nalazi u blizini mjesta gdje je plivao. Kopno u blizini pretraženo je i uz pomoć pasa tragača. Nažalost, muškarca jednostavno nismo uspjeli pronaći", rekao je izvor koji je sudjelovao u potrazi.

Kada su ovog tjedna zbog približavanja plažama s kupačima ubijeni morski pas i još četiri ribe, provela se obdukcija nad njihovim truplima i u utrobi morskog psa pronađena je Škotova šaka na kojoj je bio prisutan i vjenčani prsten.

Izvor iz policije rekao je da muškarca obitelj opisala kao sposobnog plivača te da je muškarčeva supruga dodala da ga nije vidjela kako otkako je otišao plivati. "Strahujemo da pronađena šaka pripada turistu čiji je nestanak u subotu popodne prijavila njegova supruga", rekao je izvor.

Velike bijele psine i morski psi tigrovi koji plivaju oko Reuniona, otoka u Indijskom oceanu koji je od Madagaskara udaljen 800 kilometara, često napadaju ljude. Moguće je, međutim, da se Škot utopio te da je njegovo tijelo privuklo ribe.

Pronađena šaka podvrgnut će se DNK analizi, međutim znanstvenici koji rade za Centar sigurnosti morskih pasa CSR na Reunionu kažu da prsten na šaci odgovara opisu prstena koji je dala muškarčeva supruga.

Mrtav morski pas tigar u čijoj je utrobi pronađena muškarčeva šaka, jedna od pet riba koje su prijetile kupačima oko Reuniona, bio je dugačak više od tri metra.

Plivanje i druge morske aktivnosti u vodama Reuniona strogo se kontroliraju zbog prijetnje od napada morskih pasa.

Problem morskih pasa oko Reuniona toliko je ozbiljan da je francuski predsjednik Emmanuel Macron prošlog mjeseca tijekom posjeta otoku rekao da njegova vlada radi sve da bi se obračunala s tim problemom.

Napad na Škota 24. je po redu napad morskih pasa u vodama oko Reuniona od 2011. godine do danas. Jedanaest od tih napada završilo je fatalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. srpanj 2022 00:44