‘ZBUNJENA SAM‘

Rastavljenu majku dočekao šok na ročištu: ‘Ne smijete viđati dijete dok se ne cijepite!‘

Tijekom rasprave 10. kolovoza u Chicagu sudac okruga Cook James Shapiro pitao je majku (39) tijekom online rasprave je li cijepljen
Majka i sin
 Profimedia

Na sudu u Sjedinjenim Državama u kolovozu održana je posve neuobičajena rasprava u slučaju skrbi o 11-godišnjem djetetu, u kojemu je sudac donio iznenađujuću odluku da se necijepljenoj majci zabrani viđanje vlastitog djeteta, no jučer je ta odluka poništena.

Tijekom rasprave 10. kolovoza u Chicagu sudac okruga Cook James Shapiro pitao je majku (39) tijekom online rasprave je li cijepljena. Kada je odgovorila negativno, sudac joj je uskratio pravo da viđa sina sve dok se ne cijepi protiv covida-19. Rebecca Firlit je već sedam godina rastavljena.

- Bila sam zbunjena jer je to trebala biti rasprava o alimentaciji i skrbi o djetetu. Kada sam upitala suca kakve to ima veze s predmetom, odgovorio mi je: 'Ja sam sudac i ja donosim odluke', ispričala je službenica koja je pratila raspravu za Sun-Times.

U ponedjeljak je sudac Shapiro donio odluku kojom je ukinuo prijašnju presudu, iako u podnesku nije bilo objašnjenja zašto je promijenio mišljenje, piše Sun-Times.

Majka Rebecca Firlit je ranije rekla novinarima kako je u mlađoj dobi imala nuspojave na cijepljenje te su joj liječnici savjetovali da ne primi cjepivo protiv covida-19. List ne navodi je li Firlit o tome izvijestila suca. Majka je odlučila u medije iznijeti svoj problem jer smatra da je sudac prekoračio ovlaštenja.

Kada je Sun-Times u ponedjeljak kontaktirao majku nakon preinake odluke, ona nije krila zadovoljstvo.

- Jako sam sretna, odmah idem vidjeti sina.

Dječakov otac Matthew Suiven je cijepljen, a njegov odvjetnik izjavio kako je nova sudska odluka kojom se poništava prvotna odluka donesena 10. kolovoza - pogreška.

- Upravo pišem žalbu. Planiramo iskoristiti sva pravna sredstva protiv nove odluke, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 10:12