POTRAGA ZA PREŽIVJELIMA

Raste bijes u Grčkoj: Procurila snimka razgovora šefa postaje i strojovođe, pogledajte snimku stravičnog sudara

Neki su putnici udarali nogama kroz prozore kako bi pobjegli iz vatrenog pakla, dok su drugi bili odbačeni 40 metara zbog udarca tijekom sudara

Nesreća u Grčkoj

 Afp, Youtube Screenshot/

Najmanje 43 osobe poginule su u željezničkoj nesreći u Grčkoj, a premijer Tsipras je rekao da se čini da je za katastrofu uglavnom kriva "tragična ljudska pogreška".

Potraga za preživjelima se nastavlja nakon što se putnički prijevoz sudario s teretnim vlakom koji je prevozio kontejnere i vozio u suprotnom smjeru, ali istim kolosijekom, pri brzinama za koje se vjeruje da su bile i do 160 km/h.

Vagoni su iskočili iz tračnica te se potom zapalili u najsmrtonosnijoj željezničkoj nesreći u Grčkoj.

Neki su putnici udarali nogama kroz prozore kako bi pobjegli iz vatrenog pakla, dok su drugi bili odbačeni 40 metara zbog udarca tijekom sudara, piše Sky News.

Vjeruje se da su mnoge žrtve bile studentice koje su se vraćale kući nakon vikenda.

Otprilike 57 osoba i dalje je u bolnici, od kojih je šest na intenzivnoj njezi, dok je 15 drugih otpušteno, objavila je državna vatrogasna služba, prenosi ERT News.

I dok se nastavlja potraga za preživjelima, u cijeloj zemlji proglašena je trodnevna nacionalna žalost. No, u Grčkoj raste i nezadovoljstvo građana pa su u utorak navečer izbili neredi. Prosvjednici su se sukobili s policijom ispred sjedišta Hellenic Traina u Ateni, tvrtke koja je odgovorna za održavanje grčkih željeznica. Prosvjedi su održani i u Solunu i Larissi, u blizini mjesta gdje se u utorak navečer dogodila katastrofa.

Novi val nezadovoljstva može se očekivati i nakon što je objavljena audiosnimka šefa kolodvora i strojovođe neposredno prije sudara dvaju vlakova. Blago rečeno, javnost je šokirana nakon što je ova snimka procurila u javnost.

Vozač: Slušate li, Larisa?

Šef postaje: Slušam. Kod broja 47 prolazite crveni izlazni semafor do novog ulaznog semafora Poros.

Vozač: Basil, Odlazim li?

Šef postaje: Odlazite, odlazite.

Vozač: Otišao.

Šef postaje: Sretno.

Zaposlenik željezničke stanice: Vassili, da se vratim?

Šef postaje: Ne, ne ovako jer slijedi 1564.

Zaposlenik željezničke stanice: Gotovo, u redu, ostavit ću dijagonalno kako je i postavljeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 17:47