NOVA DOZA ZAŠTITE

Raste broj zaraza koronavirusom, Bidenova administracija će pozvati Amerikance na docjepljivanje

Tvrtke očekuju da će nove inačice cjepiva biti dostupne u nadolazećim tjednima za jesensku sezonu cijepljenja
 Spencer Grant/Zuma Press/Profimedia/Spencer Grant/zuma Press/profimedia

Bidenova administracija planira pozvati sve Amerikance da ove jeseni dobiju dodatnu dozu cjepiva protiv Covida-19, kako bi se suprotstavili novom valu zaraze, izjavio je u nedjelju jedan od dužnosnika u Bijeloj kući.

Dužnosnik je rekao da Centri za kontrolu i prevenciju bolesti izvješćuju o porastu infekcija i prijema u bolnice zbog širenja zaraze koronavirusom, ali dodao i da je ukupan broj zaraženih i dalje nizak.

U četvrtak su iz Moderne poručili kako početni podaci pokazuju da je njezino novo cjepivo protiv Covida-19 učinkovito protiv podvarijanti virusa "Eris" i "Fornax" kod zaraženih osoba. Moderna, Novavax, Pfizer i njemački partner BioNTech SE stvorili su verzije svojih cjepiva protiv Covida-19 usmjerenih na podvarijantu XBB.1.5.

U očekivanju odobrenja zdravstvenih regulatora u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi, tvrtke očekuju da će nove inačice cjepiva biti dostupne u nadolazećim tjednima za jesensku sezonu cijepljenja.

"Poticat ćemo sve Amerikance da uz cjepiva protiv gripe i respiratornog sincicijskog virusa dobiju i nove doze za zaštitu od koronavirusa", rekao je dužnosnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2023 22:08