ITALIJA

Rastjerali nudiste s plaže zbog kršenja mjera: ‘Osim odjeće, nisu nosili ni maske‘

U regiji koja je među najpogođenijima vlasti teškom mukom pokušavaju zabraniti okupljanja na javnim plažama, a sada su stigli i nudisti
Policijski brod/Ilustracija
 Jevgenija/Alamy/Profimedia

Šestero turista zatekla je policija u lombardijskom naselju Abbadia Lariana kako se, unatoč zabrani kupanja, nalaze na jednoj lokalnoj plaži to pritom, ni manje ni više, nego potpuno goli.

Radi se o muškarcima starosti od 44-68, a osim što su otjerani zbog zabrane radi koronavirusa, naplaćene su im i visoke novčane kazne zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana. Svaki od nudista morao je tako platiti čak 3.333 eura, javlja BBC.

Lokalna policija provodi redovite ophodnje patrolirajući plažama, ali i nadzirući ih s patrolnim brodovima. Spomenute nudiste primijetili su na jezeru Como karabinjeri s broda. Vlasti talijanske sjeverne regije bore se kako bi zaustavili ljude da se okupljaju na plažama

Dosad je zatečeno 70-ak "ilegalnih" turista, uglavnom iz Južne Amerike te zemalja Istočne Europe, kao i iz susjednih provincija. Lombardija je, podsjetimo, pogođena Covidom-19 više od ostalih talijanskih regija, a iako su mjere ublažene, još uvijek je obvezno nositi zaštitne maske.

- Čini se kako su ovi turisti zaboravili odjenuti još nešto, a ne samo maske - citira BBC duhoviti zaključak Corriere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:59