KORAK UNAZAD

RASTUĆI VAL ZARAZE Zbog migrantskih radnika, broj inficiranih virusom COVID-19 u Singapuru prešao 10.000

 AFP

Singapursko ministarstvo zdravlja reklo je u srijedu da je potvrdilo još 1016 slučajeva zaraze koronavirusom, zbog čega se ukupan broj zaraženih popeo na 10.141, od čega većinu čine strani radnici u radničkim naseljima.

Ministarstvo zdravlja izvijestilo je da je većina njihovih slučajeva zabilježena među migrantskim radnicima koji žive u radničkim domovima, što je skupina koja broji više od tri četvrtine zaraženih u tom gradu-državi.

Gotovo svi slučajevi koji su prijavljeni tijekom travnja odnose se na radničke domove, naselja u kojima živi oko 200 tisuća od ukupno 1,4 milijuna stranih radnika.

Srijeda je treći dan zaredom da je Singapur prijavio više od 1000 novih slučajeva zaraze. Singapurske vlasti u utorak su produžile djelomičnu karantenu do 1. lipnja.

Rastući val zaraze među velikom migrantskom radnom populacijom Singapura prijeti narušiti dosadašnji uspjeh u borbi s koronavirusom.

Singapur je dosad zatvorio nekoliko domova, dok vlada provodi opsežna testiranja i pokušava preseliti zdrave radnike, no javljaju se pitanja zašto ranije za njih nije učinjeno više da ih se zaštiti.

Singapur, bogata grad-država s 5,8 milijuna stanovnika, ima jedan od najnižih brojeva umrlih na svijetu, 11, što je puno niže od Indonezije sa 635 umrlih i Filipina s 446.

Susjedna Indonezija, s populacijom koja broji 270 milijuna ljudi, potvrdila je službeno 7418 slučajeva zaraze, dok Filipini, druga susjedna zemlja koja je dom za više od 100 milijuna ljudi, imaju zabilježenih 6710 slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:51