SHOW NA SRPSKOJ TV

Rat meteorologa u programu uživo: ‘Izvoli sjedni ti, prevarantu! Sjedni tu. Ovo ste mi namjestili‘

Kada je vidio da će studio dijeliti s meteorologom amaterom, umirovljeni meteorolog RHMZ-a demonstrativno je napustio studio

Susret Ivana Ristića i Nedeljka Todorovića u studiju TV postaje Informer

 Screenshot/informer/youtube/

Sukob između školovanih srpskih meteorologa i entuzijasta nastavio se u subotu, kada su se umirovljeni meteorolog Republičkog hidrometeorološka zavoda Srbije (RHMZ) Nedeljko Todorović i meteorolog amater Ivan Ristić u studiju televijske postaje Informer TV nakratko susreli i posvađali, javlja Blic.

Todorović je u programu Informer TV-a rekao da "lažnim meteorolozima ne želi davati na značaju" već da želi razgovarati o vremenu. "Javnost je čula da oni nisu stručni ljudi za poslove meteorologije i o toj temi više ne želim govoriti. Možemo pričati o prognozi", rekao je Todorović.

U tom je trenutku u studio ušao Ristić, što je naljutilo Todorovića, koji je demonstrativno iskočio iz stolice i krenuo prema izlazu iz studija. "Ispričavam se, odmah ću izaći! Istog trena izlazim, izvoli sjedni ti, prevarantu! Sjedni tu", rekao je Todorović dok je izlazio iz studija. "To ste mi namjestili. Prema tome - doviđenja!", dodao je umirovljeni meteorolog.

Ristić je pokušao smiriti situaciju te Todorovića pozvao da se vrati u studio. "Neđo, dođi slobodno, ja ne znam u čemu je problem", rekao je Ristić.

Ristić je na društvenoj mreži Facebook komentirao incidentu u studiju Informer TV-a. "Do daljnjeg samo objavljujem ILMETEO tekstove. Neću više raditi prognoze za Srbiju. Dosta mi je ovog ponižavanja od strane diplomiranih meteorologa. Prvak Jugoslavije iz fizike, Olimpijada u Londonu, trostruki prvak Evrope u prognozi vremena, IRIE jedan od najboljih meteo-modela trenutno, ARW-IR lovac na superćelijske oluje i da idem u policiju davati izjavu, dosta je!", napisao je Ristić na Facebooku.

Podsjetimo, protiv trojice popularnih meteorologa amatera, Ivana Ristića, Đorđa Đurića i Marka Čubrila, predane su krajem prošle godine kaznene prijave. Jedan od jedan od podnositelja prijave, izvjesni Dušan J., za sebe kaže da je diplomirani meteorolog i pripadnik Ministarstva obrane Republike Srbije. U prijavi je naveo da se "u zadnje vrijeme sve češće na televiziji i u novinama pojavljuju osobe koje se predstavljaju kao meteorolozi", aludirajući na Ristića, Đurića i Čubrila. Optužio ih je da nemaju potrebne stručne kvalifikacije meteorologa, ali da svejedno prognoziraju vrijeme.

"Po Zakonu o hidrometeorološkoj službi prognozu smiju iznositi jedino djelatnici Republičkog hidrometeorološkog zavoda", stoji u prijavi. Dušan J. tvrdi da su "njihove prognoze o vremenu i vremenskim prilikama netočne i preuveličane s ciljem da privuku pažnju u novinama i tako ostvare što veću zaradu". Netočnim prognozama "stvaraju i šire paniku među građanima jer ne znaju koliko je to zaista točno i opasno, a širenje panike putem medija je kazneno djelo", rekao je Dušan J.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 14:59