KRVNIK IZ SREBRENICE

Ratka Mladića oživljavali u ćeliji: Halucinira i doziva suprugu. Hoće li živ dočekati presudu?

 AFP

ZAGREB - Zdravstveno stanje srebreničkog krvnika i ratnog zločinca Ratka Mladić jako je loše, a život mu je ugrožen, piše Dnevni Avaz.

Mladića su prošli tjedan oživljavali čak sat vremena nakon što je kolabirao. Navodno od tog događaja halucinira, doziva suprugu i razgovara s njom. Mnogi su počeli sumnjati kako neće živ dočekati presudu.

- Mladić je ozbiljno bolestan. Moždani udar je ostavio traga, a ponašanje u koje su svi bili uvjereni da je gluma sada se pokazuje stvarnim. Svi u Tribunalu i pritvorskoj jedinici su u panici. Mladić je postao predmet sažalijevanja; od čuvara do najviših službenika. Vrlo često halucinira, doziva suprugu i stječe se dojam da s njom razgovara. Inače, Mladić sve teže govori - kaže izvor iz Haga za Dnevni Avaz.

Gotovo je izvjesno da će udovoljiti njegovom zahtjevu da ga pregleda tim liječnika iz Srbije, što je i tražio odvjetnik Ratka Mladića.

Mnogi sumnjaju kako sve ovo nije slučajno, pa tako i Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja „Srebreničke majke".

- Sve je to izrežirano i čekalo se da dođe skoro do samrti pa da ga isporuče Hagu. I šta dalje? Srbija je izručenjem ispala korektna i pravna država u očima svjetske javnosti, koja nikada nije gledala bol i patnju majki ubijene djece, a kriva je koliko i sam Mladić. Ja želim da mu dragi Allah podari dug život, ali ne kao čovjeku, već kako bi kasapin koji je pobio hiljade djece dočekao pravdu - kaže Mehmedović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 19:11