OSUĐENI RATNI ZLOČINAC

RATKO MLADIĆ ŽELI POSJETITI GROBOVE SVOJIH NAJBLIŽIH 'Sat mi otkucava. Ne razumijem liječničke nalaze koje su mi dali...'

Ratko Mladić
 REUTERS

Pred Rezidualnim mehanizmom UN-a za ratne zločine u Haagu jučer se raspravljalo o zdravstvenom stanju Ratka Mladića, osuđenog ratnog zločinca, ratniog zapovjednika Vojske Republike Srpske.

Raspravljalo se o tome hoće li mu biti dopušteno posjetiti grobove svojih najbližih, kao i o medicinskoj njezi koja mu se pruža, prenosi B92. On je, naime, zatražio da mu omoguće da prije nego što umre, još posjeti grobove svoje kćeri, majke i bratića.

'To je sat koji otkucava. Hoću da ih žalim kako dolikuje', kaže Mladić.

On je Vijeću rekao da mu sat otkucava i dodao da ne razumije medicinske nalaze jer mu ih nitko nije preveo. U dijagnozama piše da mu je stanje stabilno, ali da je i izlazak na zrak za njega rizičan.

'Kažu da ne mogu na zrak i ja se slažem, ali kako onda kažu da sam dobro. Mene to zbunjuje', rekao je Mladić, javlja B92.

Ratko Mladić je, podsjetimo, prvostupanjskom presudom osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, a drugostupanjska odluka se očekuje iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:19