SKANDAL U SRBIJI

Ratni zločinac se videolinkom obratio učenicima na satu: Javio se iz zatvora u kojem služi kaznu od 22 godine!

Nebojša Pavković, koji je pravomoćno osuđen na 22 godine zatvora, obratio se učenicima putem videolinka iz Finske gdje služi zatvorsku kaznu

Nebojša Pavković

 Ed Oudenaarden/Afp

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji (YIHR Srbija) zatražila je danas od Ministarstva prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja da utvrdi odgovornost direktorice Osnovne škole "Đura Jakšić" u Kaću jer je na javnom satu 20. travnja na temu "Košare: Priče heroja", sudjelovao osuđeni ratni zločinac Nebojša Pavković, piše Slobodna Dalmacija.

Pozivajući se na medijske napise, YIHR je navela da je o tome govorio i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, koji je pozvao zastupničke skupine u Skupštini Grada Novog Sada da pokrenu inicijativu za njegov opoziv.

U priopćenju se ističe da je "Pavković tijekom rata na Kosovu bio zapovjednik Treće armije Vojske Jugoslavije te da je pred ICTY-jem u Haagu pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od 22 godine zbog zločina protiv čovječnosti protiv Albanaca na Kosovu 1999. godine".

Nebojša Pavković, koji je pravomoćno osuđen na 22 godine zatvora, obratio se učenicima putem videolinka iz Finske gdje služi zatvorsku kaznu.

Međunarodni mehanizam za kaznene sudove je u svibnju 2022. godine odbio Pavkovićev zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu zbog velike težine njegovih zločina i nedostatka rehabilitacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:38