SVE ZNA O CIJEPLJENJU

Ratni zločinac Šešelj u TV prijenosu napao poznatu srpsku liječnicu: ‘Ma nemate vi pojma!‘

Cijepljenje protiv koronavirusa za određene kategorije bit će obavezno, najavile su srpske vlasti
Dr. Kisić Tepavčević i Vojislav Šešelj
 Screenshot

U Srbiji su prošlog tjedna stupile na snagu izmjene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojima su uvedene kazne za nepoštivanje epidemioloških mjera i dane veće ovlasti ministru zdravstva, među kojima i mogućnost da donese uredbu o obveznom cijepljenju.

Cijepljenje protiv koronavirusa za određene kategorije bit će obavezno, a oni koji ga budu odbijali bit će sankcionirani, najavio je državni tajnik Ministarstva zdravstva Mirsad Đerlek na tiskovnoj konferenciji Kriznog stožera u petak.

Upravo je ta odredba zakona bila tema emisije 'Hit tvit' na TV Pinku u kojoj su gostovali ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja te članica Kriznog stožera Darija Kisić Tepavčević, osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj te političar Čeda Jovanović, predsjednik srpske Liberalno-demokratske partije. Šešelj je u emisiji verbalno napao poznatu srpsku epidemiologinju Kisić Tepavčević, javlja Kurir.

"Ukoliko netko ponašanjem, činjenjem ili nečinjenjem, narušava sigurnost drugih ljudi, onda je to ozbiljna prijetnja po sve nas", rekla je dr. Kisić Tepavčević.

Šešelj ju je odmah prekinuo. "Ne može to", rekao je lider SRS-a i nastavio: "Možete ih izolirati iz specifičnog društvenog miljea i da im kažete kako im je zabranjeno da uđu ovdje ako nisu cijepljeni, a da nekog prinudno cijepite, možete samo djecu. Kada je odrasla jedinka u pitanju, ne može mu se pod prijetnjom sankcija to naložiti, izuzev sankcijom otpuštanja sa radnog mjesta".

Dr. Kisić Tepavčević je pokušala odgovoriti: "Gospodine Šešelj, dozvolite da se vi ne razumijete"...

Ali ju je Šešelj ponovo prekinuo pa ispalio: "Ja se razumijem! Ja sam sam najcenjeniji svjetski profesor ustavnog prava i političkog sustava".

Srpska je ministrica opet probala kazati što misli: "Ne razumijete se u imunizaciju i narušavanje ljuduskog zdravlja i zdravlja populacije u slučaju neprihvaćanja te mere".

No, uslijedio je novi Šešeljev napad.

"Vi nemate pojma, ali niste za to ministrica, pa vas to opravdava. Ljudske slobode i prava su neprikosnoveni. Stavite bodljikavu žicu, ogradite se vi od mene, a ne mene od sebe", rekao je on.

Ministrica je bila uporna u pokušajima da objasni princip cijepljenja.

"Postoji cijepljenje po epidemiološkim"...

Ali je ponovo bila prekinuta.

"Ne može!", kategoričan je bio Šešelj i pokušao "primjerom" potkrijepiti svoj stav:

"Sudsko vijeće u Hagu je, kada sam štrajkao glađu, naredilo liječnicima da me na silu nahrane".

Tada je dr. Kisić Tepavčević prekinula Šešelja:

"Tu ste vi narušavali svoje zdravlje".

Ali Šešelj je još jednom grubo uzvratio:

"To su gluposti"!

Na kraju je Šešelj konačno završio priču iz Haga:

"Ja sam se borio, bio spreman poginuti, a vi to kažete. Ovdje bi se našla bagra među liječnicima da me na silu hrani, a tamo nije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:58