PUTINOV SKUP

Ratnohuškački show pred 200.000 plaćenika: Sad je jasno koji je bio glavni cilj mitinga!

Cijela propagandna političko-medijska mašinerija uključila se u dokazivanje svenarodne podrške ratnim djelovanjima u Ukrajini

Miting na stadionu

 Profimedia

- Kad smo zajedno i jedinstveni, nema nam ravnih - uskliknuo je Vladimir Putin na koncertu-mitingu na najvećem moskovskom stadionu Lužnjiki povodom Dana zaštitnika Domovine (otadžbine).

Odmah je rekao da u terminu "Otadžbina" ima nešto posebno rusko, sveto i mitsko, jer s riječju "Otac" počinje i Očenaš!

Bio je, unatoč kratkom nastupu, glavna zvijezda tog ratnohuškačkog spektakla. Veliki skup, na koji je dovedeno oko 200 tisuća ljudi, koji su za to dobili, pišu neovisni ruski mediji, "novčanu nagradu" od simboličnih 200 rubalja (oko 6 eura), ali i svojim pojavljivanjem sebi su sigurno pomogli u karijeri.

image

Vladimir Putin

Mikhail Metzel/AFP
image

Vladimir Putin

Mikhail Metzel/Afp
image

Vladimir Putin

Mikhail Metzel/Afp

Vladimir Putin želi za rat u Ukrajini dobiti "općenarodnu podršku", pa je izjavio kako "linija fronta prolazi kroz srce Rusa" te da je "cijela Rusija uz borce s prve linije".

Ruski predsjednik očajnički treba podršku za rat koji traje već godinu dana i odnio je više desetina tisuća života, a da nije polučio one rezultate koje je Putin zacrtao, pa se cijela propagandna političko-medijska mašinerija uključila u dokazivanje svenarodne podrške ratnim djelovanjima u Ukrajini.

- Borbe se vode na povijesnim granicama Rusije - rekao je Putin "oduševljenoj" masi.

Na pozornicu je izašao u pratnji, kako je objasnio, "boraca s prve linije fronte", a rukovao se sa svakim od njih.

- Danas, kad štitimo vlastite interese, mi branimo naše ljude, našu kulturu, jezik i teritorij, a tad je cijeli narod zaštitnik i branilac Domovine - rekao je Vladimir Putin.

Na stadionu Lužnjiki nastupaju estradne patriotske zvijezde tipa ruskih Thompsona ili Škore, poput pop skupine Ljube, koji isključivo pjevaju ratne i "domoljubne" pjesme te Grigorija Lepsa i Olega Gazmanova.

Na koncert su dovedeni mnogi ratni "veterani" i predstavnici velikoruskih omladinskih organizacija.

image
Natalia Kolesnikova/Afp
image
-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:31