EPIDEMIJA U REGIJI

Ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić pozitivan na koronavirus

Mehmedagić trenutačno ima "blaže simptome" te prati upute epidemiologa dok su u OSA-i poduzeli sve preventivne mjere
Vozači tramvaja u Sarajevu uzimaju zaštitne maske, štitove za lice i sredstva za dezinfekciju prije početka smjene
 ELVIS BARUKCIC/AFP

Ravnatelj Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) Osman Mehmedagić pozitivan je na koronavirus, potvrdili su u četvrtak iz sjedišta te agencije u Sarajevu.

"Glavni ravnatelj OSA-e Osman Mehmedagić se podvrgnuo testiranju i rezultat PCR testa je pokazao prisutnost koronavirusa", stoji u priopćenju.

Kako je pojašnjeno, Mehmedagić trenutačno ima "blaže simptome" bolesti Covid-19 te prati upute epidemiologa dok su u OSA-i poduzeli sve potrebne preventivne higijensko-epidemiološke mjere.

Naveli su kako je djelovanje obajveštajne agencije nastavljeno bez zastoja a svi zaposlenici koji su bili u kontaktu s ravnateljem su upućeni kućama i naložena im je mjera obveznog javljanja liječniku.

Mehmedagić je već treći dužnosnik u BiH koji se zarazio koronavirusom ovog tedna.

U Srijedu je potvrđeno kako je od COVID-a-19 bolestan predsjednik vlade Federacije BiH Faidl Novalić a virusom je zaražen i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

Novalićevo je stanje teže jer je on dobio obostranu upalu pluća te je smješten u bolnicu za pacijente zaražene koronavirusom dok je Višković za sada samo podvrgnut mjerama izolacije.

Iz njegova ureda u četvrtak su priopćili kako mu je stanje "stabilno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:27