UBOJSTVO RUKOMETAŠA

Ravnateljica bolnice u koju je doveden Tot: ‘Borba za njegov život izgledala je kao iz filmova‘

Sjevernomakedonski državni tužitelj Gavril Bubevski rekao je kako će osumnjičeni za ubojstvo biti ispitani odućeg tjedna

Denis Tot

 Privatna arhiva

Angelo Georgievski, prvoosumnjičeni za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota predao se policiji, objavili su ranije danas mediji. Ministarstvo unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije potvrdilo je da je rano jutros odveden u pritvor u Skopje. Privedeno je sada sve troje osumnjičenih za ubojstvo hrvatskog rukometaša, a među njima i 19-godišnja K.L, za koju je makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski ranije dao naznačiti da je Denisa poznavala.

Sjevernomakedonski državni tužitelj Gavril Bubevski večeras je gostovao u emisiji Analiza, Biljane Sekulovske te otkrio još neke detalje.

- Sljedeći tjedan bit će ispitani osumnjičeni i, dok ne dobijemo rezultate sudskomedicinskog vještačenja, slučaj se vodi kao ubojstvo. Treba ustanoviti je li osoba bila svjesna dok je dobivala udarce te će o tome ovisiti kvalifikacija djela. Ali zasad je to tako - rekao je Bubevski.

Bubevski se javio uživo videovezom iz Hrvatske te je rekao da ga je u slučaju hrvatskog rukometaša obavijestio dežurni tužitelj.

Dodao je da kako ocjena liječnika da na Totu nije bilo tragova nasilja kad je doveden u bolnicu bila pogrešna, no tvrdi kako to nije utjecalo na cijeli postupak.

Ravnateljica bolnice Karil u Skopju, Maja Mojsova, koja je također gostovala u emisiji, rekla je da je borba za Totov život izgledala poput scena kakve viđamo u filmovima.

- Da je pacijent bio doveden ranije, možda bi imao šanse preživjeti. Ali ovako.., rekla je Mojsova.

Ministar zdravstva Sjeverne Makedonije Bekim Sali izjavio je da je zdravstvena inspekcija ministarstva završila inspekcijski nadzor u bolnici, ali da nalaz još nije gotov jer se čeka dokumentacija sa sudske medicine. Dodao je kako će tek nakon što cjelokupna dokumentacija bude objedinjena dati završni nalaz.

Hrvatski rukometaš, prema pisanju medija, žrtva je makedonskog narkodilera Angela Georgievskog. Na videosnimkama s kamere noćnog kluba u Skoplju vidi se kako tri osobe, u ranim jutarnjim satima 7. travnja, Totu zadaju udarce koji su za njega bili kobni.

Snimku emisije u kojoj se govorilo o ubojstvu hrvatskoh rukometaša možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:36