uznemirujući video

Ravnateljica škole izmlatila učenicu drvenom palicom, sve je snimila majka: ‘Ušla sam u ured...‘

Moguće je da će ravnateljica osnovne škole u Clewistonu na Floridi i još jedna žena koja se vidi na snimci zaraditi tužbu
Ravnateljica tuče učenicu
 Screenshot/winknews.com

Ravnateljica osnovne škole u Clewistonu u okrugu Hendry na Floridi, Melissa Carter, snimljena je kako širokom palicom udara uplakanu šestogodišnjakinju, a sceni je svjedočila šokirana majka učenice koja je sve prijavila policiji.

Neimenovana majka, koja ne priča tečno engleski, za Wink News kazala je kako je pozvana u školu nakon što joj je kći navodno uništila školsko računalo.

Ispričala je kako nije znala o čemu je riječ dok nije došla u školu 13. travnja kako bi platila kaznu od 50 dolara.

Tada su je odveli u ured ravnateljice gdje je već bila njezina kći, nakon čega je Carter izvadila palicu i udarila djevojčicu po stražnjici.

Florida je jedna od 19 država Sjedinjenih Američkih Država koja još uvijek dozvoljava fizičko kažnjavanje u školama, no ta je praksa zabranjena u okrugu Hendry.

Majka je kazala kako nije znala što učiniti te da ju je bilo strah da će, ako se upetlja, i ona upasti u nevolju zbog svog imigracijskog statusa.

Incident je zato snimila.

- Nitko mi ne bi vjerovao. Žrtvovala sam svoju kćer kako bi ostali roditelji znali što se događa u našoj školi - kazala je pa opisala tijek događaja.

- Kad sam ušla u ured, ravnateljica je počela vrištati. Nije bilo kamera. Pitala sam se što kći i ja radimo tamo, same. Ja nikad prije nisam udarila svoju kćer, pogotovo ne s ovakvom mržnjom kako je to ona sada učinila.

Majka je kćer odmah odvela liječniku kako bi zabilježio modrice nanesene udarcem. Majka je sada, kaže, više zabrinuta zbog psihološkog učinka koje su batine imale na njezinu kćer.

Odvjetnik kojeg je angažirala majka djevojčice, Bret Provinsky, izjavio je kako razmatraju slučaj i kako je moguće da će tužiti ravnateljicu kao i još jednu zaposlenicu koja se vidi na snimci, Ceciliu Self, a koja je trebala biti tamo da prevede majci što se događa, no to nije činila.

Ni ravnateljica ni škola nisu reagirali na zahtjeve za komentarom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:41