CRKVENA CENZURA

RAZAPET ISUS S NOVCEM U RUKAMA Zabranjena studentska izložba u Novom Sadu

 Twitter

Izložba studenata novosadske Akademije umjetnosti, koja je trebala biti jedan od značajnih događaja u glavnom gradu Vojvodine, zabranjena je jer su predstavnici Kulturnog centra gdje se izložba trebala održati zahtijevali da se makne jedan sporni izložak. Instalacija koja je izazvala reakciju predstavlja razapetog Isusa bez lica koju u rukama drži mnoštvo novčanica.

Prema nekim informacijama, zabrana je došla nakon što su iz uprave Centra "konzultirali predstavnike SPC-a". Na burne reakcije zbog zabrane izložbe, javio se na svom Twitteru i direktor Kulturnog Centra Andrej Fajgelj, koji je napisao kako ipak "postoji velika razlika između cenzure i uređivanja izložbe".

Kako piše beogradski Blic, Andrej Fajgelj došao je na čelo Kulturnog centra u listopadu 2012. godine, nakon što je Srpska napredna stranka smijenila književnika Laszla Blaškovića, jer je "natpis na toj instituciji bio istaknut samo na latinici".

Andrej Fajgelj je član organizacije Treća Srbija koju su u Novom Sadu formirali zastupnici koji su u gradsku Skupštinu Novog Sada ušli na listi ultranacionalističkog pokreta Dveri, ali su nakon izbora raskinuli s njima suradnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:58