'NAPOLI GROUP'

Razbijena mreža falsifikatora novca

Osijek, 160708.Hrpa eura - ilustracija za mito i korupciju.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / EPH

NAPULJ - Talijanska policija je uz pomoć Europola razbila veliku mrežu krivotvoritelja novca u Napulju koja je u više zemalja kontrolirala dio tržišta krivotvorina, doznaje se u srijedu od pravosudnog izvora.

Nakon dvogodišnje istrage uhićene su 53 osobe i razotkrivena je ta mreža "Napoli group", veoma aktivna u Europi, ali i u sjevernoj Africi i u drugim zemljama, rekao je na tiskovnoj konferenciji napuljski državni odvjetnik Giovanni Colangelo. Talijanska policija je uspjela prikupiti sve dokaze koji potvrđuju da je ta mreža preuzela nadzor nad velikim dijelom tržišta krivotvorenih novčanica eura, ističe se u priopćenju Europola, Europske policijske agencije sa sjedištem u Den Haagu, u Nizozemskoj.

Pripadnici te bande krivotvoritelja raspačavali su goleme količine lažnih eura u Italiji i u svijetu zahvaljujući veoma gustoj mreži suradnika, navodi Europol. Francuska, Španjolska, Njemačka, Rumunjska, Bugarska, Albanija, Senegal, Maroko, Tunis i Alžir su među najpogođenijim zemaljma, po istom izvoru.

Napuljski državni odvjetnik dodaje da je u okviru istrage zaplijenjeno oko 5500 lažnih novčanica i kovanica u vrijednosti oko milijun eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:32