RAZOTKRIVANJE DIPLOMATSKIH TAJNI

RAZOTKRIVAJU SE NOVE TAJNE Danas Wikileaks objavljuju novih 1,7 milijuna dokumenata!

WikiLeaks i Julian Assange ne miruju. Najavili su da će danas biti objavljeni novi dokumenti na WikiLeaksu, a odnosit će se na razdoblje između 1973. i 1976. godine i to njih više od 1,7 milijuna.

Među dokumentima su i brojne poruke koje je u to vrijeme pisao i slao tadašnji američki državni tajnik Henry Kissinger.

Podsjetimo, 2010. godine WikiLeaks je objavio na stotine tajnih dokumenata o ratu u Iraku i Afganistanu, ali i povjerljive diplomatske depeše o vladama svijeta.

Julian Assange: ‘Možda ću cijeli život biti tu, bolje i to nego zatvor’

Unatoč prijetnjama američke vlade, bivši australski haker najavio je da će nastaviti objavljivati tajne dokumente i boriti se protiv pokušaja da se blokira financiranje WikiLeaksa.

Assange (41), čija je internetska stranica razljutila Sjedinjene Države objavom desetaka tisuća povjerljivih diplomatskih poruka, sklonio se u ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu u lipnju kako bi izbjegao izručenje Švedskoj zbog optužbi o navodnom seksualnom zlostavljanju. Assange te navode negira, a izručenju Švedskoj se opire jer strahuje da će ga ta zemlja samo proslijediti SAD-u. Britanske vlasti kažu da će ga uhititi čim stupi izvan prostora veleposlanstva koje je pod stalnim policijskim nadzorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 00:08