MASAKR U HOLLYWOODU

RAZOTKRIVEN 'UBOJICA IZ SUSJEDSTVA' Serviser klime ubio djevojku holivudske zvijezde, a onda se klupo počelo lagano odmotavati...

 
 Al Seib / REUTERS

Serviser klima uređaja u Los Angelesu optužen je za ubojstvo tri žene, među kojima je i bivša djevojka holivudskog glumca Ashtona Kutchera. Optuženi Michael Gargiulo dobio je nadimak "ubojica iz susjedstva" jer je živio u blizini svake od svojih žrtava.

Kako je navedeno u optužnici, Gargiulo (43) bi "gledao, potajice pratio, uhodio i lovio" svoje žrtve prije nego što bi ih ubio nožem iz seksualnih pobuda. Svoje žrtve, kako je opisano, klao je "metodično i sistematski".

Sudi mu se za ubojstvo Ashley Ellerin 2001. i Marije Bruno 2005., kojoj je pritom odrezao dojke, te za pokušaj ubojstva u Santa Monici 2008., kao i za ubojstvo 18-godišnje Tricije Pacaccio u Chicagu 1993., koju je otac pronašao mrtvu na kućnom pragu, s ključem u ruci.

Photos of the alleged victims of Michael Gargiulo are displayed as he appears in court for opening statements in his murder trial in Los Angeles, California, U.S., May 2, 2019. Al Seib/Pool via REUTERS
Al Seib / REUTERS
Fotografije žrtava Michaela Gargiula

Očekuje se da će među svjedocima na suđenju biti i Ashton Kutcher, koji je 2001. išao pokupiti 22-godišnju Ashley Ellerin da je povede na zabavu povodom dodjele nagrada Grammy, ali nitko mu nije otvorio vrata njenog doma smještenom na holivudskim brežuljcima. Kutcher je tada pogledao kroz stražnji prozor i opazio na tepihu mrlje za koje je mislio da su mrlje od crnog vina, te je otišao. Tijelo mrtve djevojke pronašao je sljedećeg dana jedan prijatelj.

Gargiulo je uhićen 2008. zahvaljujući DNK dokazu koji ga je povezao s jednim ubojstvom.

U vrijeme ubojstva Tricije Pacaccio ubojica je imao 17 godina, bio je prijatelj njenog brata i živio je u istoj ulici u Glenviewu, predgrađu Chicaga.

Gargiulo poriče krivnju i njegov odvjetnik ističe da nije pronađeno oružje kojim su počinjena ubojstva te da nema DNK dokaza koji bi povezao Gargiula s ubojstvom Ellerin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 18:13