KOŠTALA MILIJUNE

Razotkrivena luksuzna Putinova vila u Finskoj! Novinari su upali unutra i našli misterioznu kutiju...

Izgradnju vile je financirao stari Putinov prijatelj Viktor Khmarin, a kuća ima lift, saunu, bazen, sobu za bilijar...

Putinova vila u Finskoj

 Youtube

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjeduje luksuznu vilu za ribičiju u Finskoj, ali teško da će je ikada koristiti.

Napuštena vikendica smještena je na obali jezera Saimaa u jugoistočnoj Finskoj, a za Putina ju je izgradio njegov bliski prijatelj i na to utrošio nekih 3,2 milijuna dolara, piše ruski nezavisni medij Insider.

Vila od tri kata ima dizalo, vinski podrum, podzemnu garažu, saunu, privatni bazen, sobu za bilijar, ured i osam toaleta, piše Insider uz predočenje tlocrta velebne građevine.

No vila nikada nije dovršena, kaže novinar Insidera, Sergej Kanev.

U videu objavljenom u četvrtak, Kanev ulazi u napušteno zdanje kroz otvorena vrata. Unutrašnjost je ispunjena skelama, građevinskim materijalom, pločicama, ljestvama, bijelom tehnikom i kupaonskim namještajem. Sve izgleda kao da su majstori upravo napustili gradilište.

Novinari su nabasali i na jednu misterioznu kutiju na kojoj na ruskom piše: ‘Ne diraj ove kutije bez mog odobrenja.‘

Pogledajte video:

Izgradnja vile bila je puna problema, a ekipe majstora su se stalno mijenjale jer bi prethodni majstori otišli zbog neisplate plaća, pa bi se onda čekale druge ekipe. Neki su radnici i odbili raditi na kući, piše Insider.

Izgradnju vile je financirao stari Putinov prijatelj s Lenjingradskog državnog sveučilišta, Viktor Khmarin, koji sada lobira za ruskog vođu. Tijekom studiranja su zajedno odlazili na zabave i bili hrvački partneri.

Khmarin je sada generalni direktor najveće hidroenergetske kompanije u Rusiji i oženjen je Putinovom rođakinjom, prema pisanju Forbesa.

Khmarin je luksuznu kolibu u Finskoj izgradio kako bi Putin više vremena provodio s njim. Glavna zgrada koštala je oko 541.000 dolara, kuća za osiguranje 216.000 dolara, građevni materijal stajao je 432.000 dolara, a tu su još i razni drveni mostići, staze i ribarska kućica koji krase okoliš.

Nije jasno kad je izgradnja počela, no to je svakako bilo prije 2017. godine.

Naime, tada je Putin zadnji put posjetio Finsku i sastao se s finskim predsjednikom Saulijem Niinistöm u obližnjem gradu Savonlinna.

Tijekom Putinovog sastanka s finskim predsjednikom, Khmarin je došao u vilu i rekao majstorima da prekinu s poslom jer Putin više nije zainteresiran za pecanje u Finskoj, piše Insider navodeći izvore iz ruske službe sigurnosti.

Khmarin je kasnije praktički otpisao kuću jer za nju nije mogao naći kupca.

Vile se navodno nalazi nedaleko još jednog luksuznog imanja u Finskom zaljevu, Ville Segren, za koju je ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni tvrdio da je Putin povremeno koristi.

Prema video zapisu kojeg je Navaljni objavio 2027. vila ima dok za brodove i uzletište za helikoptere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:39