TAJNA OPERACIJA

Razotkrivena ruska špijunka Vanja: ‘Neprestano je pila Red Bullove i pričala samo o noktima‘

Vanja je, inače, međunarodno priznata kozmetičarka koja se specijalizirala za nokte i trepavice

Vanja Gaberova

 Profimedia/

Prije nekoliko dana Bugarka Vanja Gaberova (29) našla se među petero bugarskih državljana koji će biti optuženi da su ruski špijuni koji su radili na tajnim operacijama u Velikoj Britaniji. Vanja je, inače, međunarodno priznata kozmetičarka koja se specijalizirala za nokte i trepavice.

Žena za koju se sumnja da je ruski špijun neprimjetno se ubacila u kozmopolitsku londonsku zajednicu, kažu njezini sugrađani iz Velike Britanije za britanski Mirror.

Lokalno stanovništvo navodi da je Gaberova svako jutro kupovala Red Bull, vodu i cigarete u dućanu preko puta svog salona ‘Pretty Woman‘ u Zapadnom Londonu, a u pauzama za ručak često je znala otići u portugalski kafić Vilamoura. Tamo bi uživala u kavi i baguetteu sa sirom.

"Bila je ljupka žena, vrlo diskretna, vrlo pristojna. Ali ono što mi je bilo čudno, bio je njezin dečko. Ona je bila daleko privlačnija od njega", ispričao je vlasnik spomenutog kafića Tiago Nogueria.

image

Vanja Gaberova

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

"Htjela je kupiti cvjećarnicu u blizini, ali nije uspjela. Ne bih nikada posumnjao da je špijunka, ali da jest, bila bi dobra špijunka", dodao je.

Kako prenosi britanski Mirror, pretpostavlja se da je Gaberova otvorila svoj salon skupa s dečkom i to prije početka pandemije koronavirusa.

Jedna klijentica, koja je dolazila na nokte u salon svaka tri mjeseca opisala ju je kao vrlo profesionalnu.

"Bila je vrlo fina dama. Nikada nije govorila o sebi, nikada nije pričala ni o politici. Noktima se bavila iz hobija. Bila je vrlo profesionalna i svi njezini klijenti bili su vrlo zadovoljni njezinim radom", ispričala je.

image

Vanja Gaberova

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Njezina prijateljica otkrila je da je Gaberova otišla sa svojim dečkom koji je morao na operaciju u inozemstvu, vjerojatno u Gruziji, a nema je već posljednje dvije godine. Trgovina je zatvorena, no radila je sve do veljače, kada je Gaberova uhićena.

Jedan poslovni čovjek ispričao je da ga je posljednjih mjeseci u salon odvodio zaposlenik, a ne Gaberova, te da je vidio dvije sobe s masažnim krevetima. U hodnicima su bile postavljene kamere, dodao je. Gaberova inače sebe naziva stručnjakinjom za ekstenzije trepavica, a osvajala je i nagrade u Velikoj Britaniji, Bugarskoj i Rusiji.

image

Vanja Gaberova

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Inače, Gaberova, Orlin Rusev (45), Bizer Džambazov (41), Katrin Ivanova (31) i Ivan Stojanov (31) u utorak će biti službeno optuženo zbog ‘urote s ciljem špijuniranja‘, objavili su iz tužiteljstva u Ujedinjenom Kraljevstvu. Grupa je djelovala od 30. kolovoza 2020. do 8. veljače ove godine, tvrdi CPS. Mirror je prošlog mjeseca ispričao kako su Džambazov i partnerica Ivanova radili normalne poslove, često uživali u prženim krumpirićima u jednom kafiću, a susjede su često oduševljavali donoseći im kolače i torte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 06:07