ZAPLJENA ALKOHOLA

Razuzdani partijaneri naljutili mještane i policiju: ‘Sramotno! Nećemo vam dopustiti da izletište pretvorite u Ibizu‘

Sky News navodi da su policajci u utorak zaplijenili 200 boca piva, jabukovače, votke i drugih žestokih pića.

Kupanje na slapovima Richmond

 Facebook/ Vatrogasna postaja Richmond

Britanska policija zaplijenila je u utorak stotine boca i limenki alkohola kako bi spriječila brojne partijanere u Sjevernom Yorkshireu da popularno izletište Richmond Falls pretvore u noćni klub na Ibizi, prenosi Sky News.

Mnoštvo mladića i djevojaka pohrlilo je na poznate slapove u vrijeme toplotnog vala u Velikoj Britaniji, ali je policija osujetila njihovu očitu namjeru da organiziraju tulum na otvorenom uz ‘more‘ alkohola. Zaplijenili su i nekoliko zvučnih sustava te velike kanistere dušikova oksida, poznatog kao plin za smijanje, a koristi se i za inhaliranje.

Sky News navodi da su policajci u utorak zaplijenili 200 boca piva, jabukovače, votke i drugih žestokih pića.

Neki lokalni mještani bili su zabrinuti zbog neprihvatljivog i raskalašenog ponašanja, tvrdi policija Sjevernog Yorkshirea.

Policija je rastjerala petero muškaraca iz Middlesbrougha zbog remećenja javnog reda te uhitila mladića iz okruga Durham zbog sumnje da je počinio fizički napad.

- Mještani s punim pravom ističu kako ne žele da se njihov grad pretvori u noćni klub na Ibizi pa poduzimamo nešto po tom pitanju. Dok su temperature rasle do 30 stupnjeva, stotine mladih okupljali su se na slapovima Richmond. Moja ekipa i ja radimo na tome da spriječimo kriminalne i druge neprihvatljive aktivnosti, rekao je inspektor Martin Metcalfe.

- Jednostavno nećemo tolerirati sramotno ponašanje koje često uzrokuju velike skupine koje doputuju iz drugih regija i ponašaju se bez poštovanja prema zajednici koju posjećuju. Jučer smo to riješili pomoću zakona o javnom prostoru, rekao je.

Policija je izdala 18 prijava o prometnim prekršajima onima koji su doputovali, ali se i vraćali s tog područja. Neke od njih su zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog parkiranja.

Zbog velike suše i opasnih uvjeta policija je također ugasila sedam roštilja. Vlasnicima kojima su zaplijenili zvučne sustave, na kraju danas su im ih vratili, ali su dobili i uputu za korištenje na javnim mjestima.

Slapovi Richmond postali su izuzetno popularno okupljalište tijekom pandemije covida 2020., kada su masovna okupljanja rezultirala velikim neredom. Ljudi su iza sebe ostavljali drogu i smeće.

Prošle godine u ovo doba dogodio se incident u kojemu je stradao mališan. Pogodila ga je staklena boca koju su bacili muškarci koji su se tukli. Dječak je zadobio posjekotinu na stopalu, a incident mu je ostavio traumu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:05