NAJBOLJA OSOBA ZA DRUŠTVENO UMREŽAVANJE U ZEMLJI

Rebekah Brooks: Ljupka, ali i oštra, uporna direktorica tabloida

Neki Brooks smatraju preambicioznom penjačicom, a drugi talentiranom

LONDON - U medijskim krugovima britanske prijestolnice Rebekah Brooks ima legendarni status. Žena raskošne kose boje plamena ostaje u sjećanju svima koji se zateknu u njezinu društvu.

Matthew Freud, jedan od najpoznatijih PR stručnjaka u zemlji, oženjen za Murdochovu kći Elizabeth, rekao je da je Rebekah najbolja osoba za društveno umrežavanje u zemlji. Ona je oštra, uporna, ambiciozna, ljupka kada treba biti, zabavna, zanimljiva, upečatljiva. Za jednom večerom prije godinu dana, saznaje Jutarnji list, u domu TV zvijezde Piersa Morgana vodila je “iskrene” razgovore s nekolicinom slavnih osoba.

Nekoliko dana kasnije informacije podijeljene u neformalnoj atmosferi našle su se na stranicama tabloida. To je Brooks, komentirali su ne suviše iznenađeni gosti. Neki je smatraju preambicioznom društvenom penjačicom, a drugi jednom od najtalentiranijih žena u svijetu medija.

Poseban odnos

O Rebekinu karakteru možda najbolje svjedoči činjenica da je prije šest godina uhapšena jer je pretukla tadašnjeg supruga. Osim što je istinita, priča je postala gradski mit. Na to je Murdoch odgovorio smiješkom. Nije tajna da je njihov odnos poseban. O tome pišu mediji, o tome šapuću zaposlenici News Internationala, na čijem je čelu od 2009. “On ju jednostavno obožava”, za Jutarnji list je potvrdio jedan izvor blizak Brooks.

Neće biti žrtva

Uz Murdocha je od početka, kada je kao mlada djevojka počela raditi kao asistentica u jednoj od redakcija. Deset godina kasnije postala je urednica News of the Worlda, postavši najmlađom urednicom novina u zemlji. U međuvremenu je bila i jedina ženska glavna urednica The Suna.

Na popisu prijatelja ima najvažnije ljude u zemlji, čak i premijera. Priča se da je ona upoznala Camerona s Murdochom. Neki su pretpostavljali da će je Murdoch žrtvovati. Ali, to je malo izgledno. Izglednije je da će žrtveno janje postati Andy Coulson, čiji status nije želio komentirati. Za razliku od Rebeke, kojoj je, stavivši je na čelo interne istrage, dao podršku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:06