TEŠKA SITUACIJA

Rekordan broj novozaraženih i umrlih od korone u Iranu, razmatra se podizanje poljskih bolnica

U zadnja 24 sata zabilježena su rekordna 3902 nova slučaja zaraze te je sveukupan broj identificiranih slučajeva narastao na 475.674
 Atta Kenare/AFP

Iransko ministarstvo zdravstva u ponedjeljak je objavilo da je zbog rekordno visokog broja novozaraženih i umrlih od koronavirusa veći dio zemlje u "crvenoj zoni" te da će možda biti potrebno podići i poljske bolnice ukoliko ljudi nastave kršiti epidemiološke mjere.

Prema riječima Sime Sadat, glasnogovornice ministarstva, 26 od 31 iranske pokrajine su "crvene zone", dok su ostale četiri pokrajine u "narančastoj zoni". U posljednja 24 sata zabilježena su rekordna 3902 nova slučaja zaraze te je sveukupan broj identificiranih slučajeva narastao na 475.674.

Također, u protekla 24 sata umrlo je 235 ljudi, isti broj kada je 28. srpnja zabilježen rekordan broj umrlih u jednom danu, te se sveukupan broj umrlih popeo na 27.192.

Dužnosnici su upozorili da mnogi ne poštuju pravila o nošenju maski te da su neke obitelji iskoristile samoizolaciju da bi otišli na putovanje i time pridonijeli širenju zaraze.

U subotu su na tjedan dana u Teheranu zatvorene džamije, knjižnice. škole i druge javne institucije kako bi se zustavio daljnji nagli rast slučajeva covida-19.

U ostalim gradovima i pokrajinama zatvaraju se i muzeji, kafići, frizerski saloni i teretane.

Iran je također zabranio letove u Irak kako Iranci ne bi mogli ići na godišnje hodočašće u Arbaeen. Kopnene granice s Irakom su također zatvorene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:13