StoryEditor
NOVA 172 SLUČAJA

Rekordan broj oboljelih u BiH, vlasti pozivaju na maksimalno poštivanje propisanih mjera

Najveći broj zaraženih je u Stolcu, a svi su iz tvornice za preradu ribe u vlasništvu grupacije iz Hrvatske
Prizor iz Sarajeva
 Mustafa Ozturk/AFP

 U subotu su u Bosni i Hercegovini zabilježene čak 172 zaražene osobe koronavirusom, što je drugi dan zaredom da se u toj zemlji bilježi rekordan broj oboljelih od početka epidemije u ožujku ove godine. 

Kako su izvijestili iz entitetskih zdravstvenih ustanova u zadnja 24 sata je testiranjem na virus SARS-CoV-19 otkrivena 101 pozitivna  osoba u Federaciji BiH te još 71 u Republici Srpskoj. Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo najveći dnevni skok je zabilježen u Stolcu, a svi pozitivni su iz tvornice za preradu ribe u vlasništvu grupacije Žuvela iz Hrvatske. Nakon Stolca najveći broj zaraženih je u Sarajevu s 23 osobe.

U Republici Srpskoj po broju zaraženih prednjači Prijedor s 10 oboljelih, slijedi Banja Luka s osam te Кotor Varoš i Zvornik sa sedam pozitivnih na testiranju.

Drugi dan zaredom BiH 'obara rekord' po broju zaraženih osoba koronavirusom nakon što je u petak zabilježeno 140 slučajeva.

Zdravstvene službe izvijestile su kako su u zadnja 24 sata od posljedjica virusa SARS-CoV-19 preminule tri uglavnom starije osobe koje su imale i druge bolesti.

Iz Kriznog stožera Federacije BiH pozvali su građane da zbog pogoršavanja epidemiološke situacije izbjegavaju javna okupljanja i ograniče kretanje. Podsjetili su na pridržavanje mjera osobne zaštite, držanje razmaka, izbjegavanja rukovanja i grljenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2020 15:38