VIŠE I TESTIRANJA

Rekordan broj zaraženih u Sloveniji, vlada poručuje: ‘Neće biti novog lockdowna‘

Najviše novooboljelih potvrđeno je u Ljubljani, njih 23, a slijedi Maribor s deset novih zaraza
 Ales Beno/Anadolu Agenca via AFP

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđen rekordan broj dnevnih zaraza koronavirusom, njih 108, uz također rekordnih 2758 testiranja, objavila je u petak slovenska vlada.

Najviše novooboljelih potvrđeno je u Ljubljani, njih 23, gdje je i najveći broj aktivnih slučajeva - 140, a slijedi Maribor s deset novih zaraza i 61 aktivnim slučajem.

Testiranjem su u zadnja 24 sata zabilježene nove zaraze u čak 53 općine, najviše do sada.

Žarišta virusa i dalje su u školama, domovima za starije, a u četvrtak se bilježe i nove zaraze među zdravstvenim osobljem, javljaju slovenski mediji.

Slovenska vlada na jučerašnjoj sjednici nije pooštravala epidemiološke mjere iako stanje ocjenjuje zabrinjavajućim.

Od nedjelje je skratila vrijeme obvezujuće karantene pri ulasku iz rizičnih država sa 15 na deset dana, a ponovljeno je i stajalište da neće doći do novog zatvaranja gospodarstva i društvenog života ove jeseni u okviru općina, kako je to bilo kod prvog vala epidemije na proljeće.

S rezultatima testiranja u zadnja 24 ukupan se broj potvrđenih infekcija od početka epidemije povećao na 3498, a aktivan je 701 slučaj.

Trenutno je u bolnicama zbog covida-19 hospitalizirano 27 pacijenata, od njih pet na intenzivnom su liječenju, prema podacima ministarstva zdravstva. Novih smrtnih slučajeva u zadnja 24 sata nije bilo, pa broj umrlih od početka epidemije ostaje 135.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2020 01:47