BEZOBRAZLUK

Restoran gošću prenerazio, naplatili su joj - prazan tanjur! Vlasnica dala zapanjujuće obrazloženje

‘Imali su ukupno četiri tanjura, a mi smo naplatili samo jedan jer plaćamo i perilicu i pranje posuđa‘

Ilustracija

 Luka Gerlanc/Cropix

Restoran u pitoresknoj talijanskoj Liguriji izazvao je bijes svoje gošće i, naknadno, šire javnosti nakon što je naplatio dva eura za korištenje dodatnog, praznog tanjura, što je jasno iskazano i na računu, piše Slobodna Dalmacija.

Blogerica Selvaggia Lucarelli zamolila je konobara prazan tanjur kako bi mogla podijeliti jelo sa svojom kćerkom. Ali, ogorčilo ju je kad je pogledala račun i vidjela da su joj to - posebno naplatili. Naveden je kao "piattino condivisione" odnosno "tanjurić za dijeljenje".

Restoran se nalazi na ekskluzivnom mjestu u Genovskom zaljevu, gdje se plaćanje postave ("couvert") podrazumijeva, ali ova gošća upozorava turiste na neočekivane troškove jer jer je naknada za prazan tanjur naplaćena i povrh toga.

"Couvert" je naplaćen 7,5 eura plus ova dodatna dva, a ukupni račun došao je 55,5 eura.

Talijanski mediji osudili su restoran zbog naplaćivanja tanjurića povrh "couverta". Čak je i guverner Ligurije Giovanni Toti osjetio potrebu da osudi ovakvu praksu restorana: "Meni ovo dodatno plaćanje nije u redu."

Vlasnici restorana, međutim, ponudili su nevjerojatno obrazloženje: "Stol je za troje, a jeli su za jednog, a netko pere i to posuđe."

Vlasnica Ida Germano (76) je objasnila: "Gospođa koja je objavila račun bila je za stolom za troje jer su došli njih dvije odrasle osobe i dijete.

“Naručili su samo jedan tanjur tjestenine s pestom i jedan s prženim ribicama, a tražili su dodatne tanjurića za to oboje.

"Dakle, imali su ukupno četiri tanjura, a mi smo naplatili samo jedan jer plaćamo i perilicu i pranje posuđa."

No, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, nisu baš nikog uvjerili u opravdanost ovakve prakse.

Do ove rasprave došlo je kratko nakon što je još jedan talijanski restoran na jezeru Como zapanjio javnost time što je, također s dva eura, naplatio - rezanje sendviča napola!

Što je sljedeće? Možda će uskoro naplaćivati i dolijevanje vina u čaše?, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:52