WALL STREET

Revolucija u Goldman Sachsu: ‘Mijenjamo uvjete rada našim zaposlenicima, želimo ih zadržati‘

Velike banke trenutno su u procesu borbe za talente, a nastoje i prevenirati ‘izgaranje‘ na poslu kod svojih zaposlenika

Sjedište Goldman Sachsa

 Johannes Eisele/AFP

Goldman Sachs Grupa namjerava predstaviti nove beneficije za zaposlenike kako bi ih zadržali u jeku pandemije koja je natjerala mnoge da preispitaju svoje karijere.

Div s Wall Streeta sada nudi plaćeni dopust za pobačaj, a nude i više vremena za 'ožalošćeni dopust', kako piše u dopisu koji je analizirao WSJ. Također, uvode i neplaćeni godišnji odmor za dugogodišnje zaposlenike.

Goldman Sachs povisuje i mirovine, pogotovo za one koji zarađuju 125 tisuća dolara na godinu ili manje.

- Željeli smo stvoriti poticajne uvjete za naše trenutne zaposlenike, kao i za one koji će to tek postati - kazao je Bentley de Beyer, šef ljudskih resursa u Goldman Sachsu.

Velike banke trenutno su u procesu borbe za talente, a nastoje i prevenirati 'izgaranje' na poslu kod svojih zaposlenika.

Ovo pitanje postalo je aktualno u pandemiji koja je izbrisala granica između posla i doma. Diljem cijele industrije mlađi bankari radili su mjesecima bez da su uopće vidjeli uživo svoje kolege.

U istraživanju koje su interno proveli u ovoj banci otkriveno je kako su mlađi analitičari u prosjeku radili 95 sati tjedno, a stres na poslu prouzročio im je fizičke i mentalne tegobe.

Kao odgovor na njihove muke, iz Goldman Sachsa poručuju kako će zaposliti još bankara te odrediti striktne naputke oko radnih sati.

Iako je rad od kuće postao standard u pandemiji, iz Goldman Sachsa poručuju kako su zaposlenicima još lipnju rekli da se moraju vratiti u urede te da rad od kuće nije dugoročna solucija za ovu banku.

U Goldman Sachsu, za razliku od ostalih američkih tvrtki, drže i do obitelji.

Tako će po novim smjernicama zaposlenici moći uzeti plaćeni dopust do pet dana i za gubitak daljnjeg člana obitelji, te 20 dana za gubitak bliskog člana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:14