HALO, LETIM!

REVOLUCIJA U ZRAČNOM PROMETU Europa dozvolila uporabu mobitela u zrakoplovima

Odluka Agencije ne znači da će odmah biti dopušteno korištenje mobitela jer tvrtke moraju ispitati opasnosti po sigurnost leta
 CROPIX

Europska agencija za sigurnost zračnog prometa odobrila je korištenje mobitela u zrakoplovima: prema njihovoj službenoj ocjeni, mobiteli ne predstavljaju opasnost po sigurnost.

Zrakoplovne kompanije sada smiju dopustiti svojim putnicima da svoje telefone ostave u normalnom načinu rada umjesto da ih isključe, odnosno postave na siguran način rada.

No, odluka Agencije ne znači da će odmah, po automatizmu, u svim zrakoplovima biti dopušteno korištenje mobitela, jer svaka aviokompanija mora provesti vlastito ispitivanje kako bi bili sigurni da za sustave u njihovim zrakoplovima uključeni mobiteli i drugi elektronički uređaji doista ne predastavljaju opasnost, te donijeti vlastitu odluku o tome što je dozvoljeno unutar okvira koje postavlja Agencija.

- Otvaramo mogućnost da, teoretski, smijemo telefonski razgovor započet u čekaonici nastaviti tijekom leta... Kao u vlaku - rekao je Ilias Maragakis, glasnogovornik Europske agencije za sigurnost zračnog pometa novinskoj agenciji AP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 11:13