ŽELJA IZ OPORUKE

Režim pogubio iranskog prosvjednika, objavljene njegove zadnje riječi: ‘Ne čitajte Kuran, budite sretni‘

Rahnavard je pogubljen nakon što ga je revolucionarni sud osudio za ‘vođenje rata protiv Allaha‘

Majidreza Rahnavard prije pogubljenja

 Screenshot Twitter/

Usred prosvjeda protiv autoritarnog islamskog režima u Iranu, u ponedjeljak, 12. prosinca, javno je pogubljen 23-godišnji protuvladin prosvjednik. Majidreza Rahnavard. On je javno obješen u gradu Mashhadu, piše Opindia.com.

Rahnavard je pogubljen nakon što ga je revolucionarni sud osudio za ‘vođenje rata protiv Allaha‘, jer je navodno nasmrt izbo nožem dvojicu pripadnika Snaga otpora Basij.

Mahmood Amiry Moghaddam, direktor nevladine organizacije Iran Human Rights sa sjedištem u Norveškoj, podijelio je video Rahnavarda prije nego što je pogubljen.

Na pitanje o tome što je napisao u svojoj oporuci, Rahnavard je rekao: ‘Nemojte čitati Kuran nakon moje smrti. Ne želim da se itko moli ili plače. Želim da svi budu sretni i sviraju vedru glazbu.‘

Korisnik Twittera, koji prati prosvjede u Iranu još od tragične smrti Mahse Amini, rekao je da je Rahnavardova obitelj o njegovom pogubljenju obaviještena tek nakon što je ono izvršeno.

Na svom Twitter računu objavio je sliku posljednjeg susreta Majidreze Rahnvarda s majkom i poručio da ona nije imala pojma o sudskim nalozima za pogubljenje njenog sina. Nadala se da će njezin sin uskoro biti pušten, ne sluteći kakva ga strašna sudbina čeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:50