HEROJSKI POTHVAT

Ribič doslovce upecao dječaka zarobljenog nasred rijeke: ‘Led pod njim je pucao, vikao je da ne zna plivati...‘

Bio je uplašen, vikao je da ne zna plivati, ispričao je Richard Gorda nakon što je spasio 11-godišnjaka u Kijevu u Ukrajini
 Screenshot/FACEBOOK

Snalažljivi ribič prošlu nedjelju spasio je dječaka koji se nasukao na bloku leda u rijeci Desni u ukrajinskom glavnom gradu Kijevu. Kako piše BBC, dječak se vjerojatno igrao na zaleđenoj rijeci kad je led pod njim pukao, a on je ostao zarobljen na santi koja je počela plutati nizvodno.

Muškarac koji se u pravo vrijeme našao na pravome mjestu sve je snimio i objavio na svom Facebooku, a njegov video spašavanja uskoro je postao pravi viralni hit. Na snimci se vidi kako ribič Richard Gorda trči prema području s kojega je 11-godišnji dječak zvao upomoć.

- Vikao je da ne zna plivati, bio je uplašen... Zamolio sam prolaznike koji su se ondje zatekli da zovu policiju, vatrogasce... U međuvremenu sam u smjeru dječaka dobacio mamac, naravno bez udice, a on je, srećom, uspio iščupati konop iz vode. Zatim sam ga vrlo polako namotavao i sigurno vratio na obalu.

To nam je bila jedina šansa, led ispod dječaka već je počeo opasno pucati. Nadam se da će druga djeca, ali i njihovi roditelji naučiti vrijednu lekciju iz ovoga incidenta. Pazite na sebe i druge - ispričao je poslije hrabri ribič.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:10