NAJPOZNATIJI ATEIST

RICHARD DAWKINS NA TWITTERU 'Bin Laden je pobijedio. To se vidi na svim aerodromima svijeta'

Dawkinsova jadkovka nad iz sigurnosnih razloga oduzetom teglicom meda pred ulazak u zrakoplov nije baš naišla na dobar prijem

Guru "novog ateizma" Richard Dawkins opet je izazvao rekacije postom na svojem Twitter profilu. "Bin Laden je pobijedio. To se vidi na svim aerodromima ovog svijeta", napisao je nakon što mu je osiguranje u zrakopolovnoj luci oduzelo teglu meda, što ga je razbijesnilo.

Etolog i biolog u svom je unosu napisao i kako su mu "dundridges" oduzeli teglicu meda i kako je to "glupi gubitak". "Dundridge" je inače Dawkinsov neologizam i označava birokrate opsjednute pravilima, a riječ je preuzeta po imenu lika iz jednog romana britanskog književnika Toma Sharpea.

Dawkinsova jadkovka nad iz sigurnosnih razloga oduzetom teglicom meda pred ulazak u zrakoplov nije baš naišla na dobar prijem, pa su mu neki odgovorili da je jednostavno mogao pročitati pravila prije nego je išao na let.

Inače, u kolovozu je na Twitteru Dawkins napisao kako cijeli muslimanski svijet ima manje Nobelovih nagrada za znanost nego Trinity College na Oxfordu, a njegovi su komentari komentirani kao anti-islamski. Nedavno je izjavio i kontroverze tvrdnjom da su slučajevi pedofilije među slavnima u Britaniji "izazvali pretjeranu osudu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:20