TKO JE BOUHLEL?

ROĐAK UBOJICE: On nije bio musliman, on je bio obično go*no! Pio je, drogirao se i tukao ženu!

Izrešetani kamion i slika ubojice Lahouaieja Bouhlela iz njegove putovnice
 Eric Gaillard / REUTERS

Terorist iz Nice Lahouaiej Bouhlel nije bio tipičan islamist: nije poštovao niti jedno pravilo koje bi musliman trebao poštovati, nije išao u džamiju, pio je alkohol, uzimao droge i jeo svinjetinu, otkrio je britanskim medijima njegov rođak.

31-godišnjak koji je Nicom posijao smrt i patnju, bio je oženjen i imao troje djece od 3 i 5 godina i 18 mjeseci. No njegova je žena podnijela zahtjev za razvod braka jer ju je zlostavljao.

Bouhlel je bio poznat policiji zbog sitnih prijestupa i krađa. Nedavno je izgubio posao dostavljača jer je zaspao za volanom i slupao dostavni kamion i još četiri automobila. Osim toga, često se znao potući u kafićima.

Walid Hamou, rođak njegove žene Hajer Khalfallah, rekao je da Bouhlel nije bio religiozan:

'Nije išao u džamiju, nije molio niti postio za Ramazan. Pio je, uzimao droge i jeo svinjetinu – sve što je muslimanima zabranjeno. On nije bio muslimaN, on je bio obično go*no! Tukao je ženu i općenito bio nasilan.'

Nakon Bouhlelovog smrtonosnog pohoda, njegova je supruga pritvorena, a policija je pretresla njihov stan na 12. katu jedne zgrade. Bouhlelov susjed Wissam kaže kako je ovaj večer prije napada pio s jednim kolegom i svađao se. Čuo ga je kako prijeti: 'Jednoga dana čut će se za mene!'

Drugi susjed Hannah rekao je kako ga je Bouhlel uvijek nekako čudno gledao i svi su ga izbjegavali. 'Oružje koje je imao u kamionu ispostavilo se lažnim. Ne razumijem u čemu je poanta?, pita se Hannah.

33-godišnji Nassim živio je u Bouhlelovoj blizini prije nekoliko godina. Kaže kako ovaj uopće nije bio predani musliman i nije išao u džamiju. Puno je izlazio i družio se sa svakakvim ženama, pa je njegova supruga zatražila razvod. Često su se svađali i prema njoj je bio vrlo nasilan. Zbog kućnog nasilja je jednom završio i u policiji na ispitivanju.

Lahouaiej Bouhlel ubijen je nakon polusatnog divljanja središtem Nice. Očevici kažu kako je prije smrti pod kišom policijskih metaka vikao 'Allahu Akbar' – Bog je velik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:03