UVENULA ZADNJA NADA

Roditeljima Maddie McCann priopćili najgoru moguću vijest, ali u cijeloj priči nešto nedostaje...

‘Mi u Njemačkoj smo vrlo rezervirani, nisam siguran kako to ide u Velikoj Britaniji‘ - rekao je istražitelj
Roditelji Kate i Garry McCann
 Francisco Leong

Uvenula je i posljednja nada obitelji McCann. Njemački tužitelji uputili su pismo roditeljima djevojčice Madeleine koja je nestala 3. svibnja 2007. iz apartmana u ljetovalištu Praia da Luz u kojemu ih obavještavaju da je njihova djevojčica mrtva.

U interesu istrage koja se vodi protiv Nijemca Christiana Bruecknera, i još uvijek se u tijeku odbili su otkriti kako znaju da je mrtva.

Njemački tužitelj Hans Christian Wolters, koji vodi slučaj, jučer je rekao da ne može s policajcima Scotland Yarda podijeliti ključni dokaz, kao niti s portugalskom policijom.

- Suosjećam s roditeljima, ali ako otkrijem više detalja, to bi moglo ugroziti istragu, rekao je. Imamo konkretan dokaz da je osumnjičenik ubio Madeleine i to znači da je ona mrtva, rekao je.

Otkrio je da roditelji Kate i Garry McCann nisu odgovorili na njihovo pismo.

image
CORRECTION - A handout picture taken in 2018 and released by Italian Carabinieri on June 5, 2020 shows Christian B. when he was arrested for drug trafficking in Italy. - German prosecutors said on June 5, 2020 they are investigating if the man they suspect of murdering British girl Madeleine McCann might also be linked to the disappearance of another child in Germany. Police raised hopes this week that the decade-long mystery over three-year-old "Maddie" could finally be solved when they revealed they are investigating a 43-year-old German man over her disappearance from the Portuguese holiday resort of Praia da Luz in 2007. (Photo by -/ITALIAN CARABINIERI PRESS OFFICE/AFP)/RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/ ITALIAN CARABINIERI PRESS OFFICE" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS/“Due to a legal issue the mention appearing in the metadata of this photo handout has been modified in AFP systems in the following manner: [Christian B.] instead of [Christian Brueckner]. Please immediately remove the erroneous mention from all your online services and delete it from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”
-

- Naravno, razumijemo činjenicu da će ovo biti vrlo teško za obitelj kada im kažemo da pretpostavljamo da je Madeleine mrtva. Ali ne možemo otkriti zašto smatramo da je mrtva. Važnije je da smo uspješni i da osudimo krivca nego da samo stavimo karte na stol i kažemo im zašto mislimo da je mrtva, rekao je Wolters.

- Ovo je ubojstvo, a ne slučaj nestale osobe. Bili smo vrlo jasni kada smo rekli da istražujemo ubojstvo i da imamo dokaza za to. Razumijemo bol roditelja, ali bolje je za njih da uspješno privedemo slučaj kraju. Kada bismo prerano otkrili previše detalja to bi ugrozilo istragu koja je u tijeku. Mi u Njemačkoj smo vrlo rezervirani, nisam siguran kako to ide u Velikoj Britaniji, držimo sve informacije za sebe do ne podignemo optužnicu.

image
Kuća koju je iznajmio sumnjivac Brueckner
Carlos Costa

Rogerio Alves, odvjetnik koji predstavlja obitelj McCann u Portugalu, stvorio je pritisak na njemačke istražitelje tražeći od njih da otkriju koje dokaze imaju i tražio da pojasne što rade na rješavanju slučaja. Želi da budu transparentniji u komunikaciji s obitelji.

Odvjetnik Alves se nada da bi neke detalje mogli otkriti portugalski policajci.

- Želim znati ima li portugalska policija nove dokaze da ponovno otvore slučaj. Želim znati koji se koraci poduzimaju. Ovaj tjedan planiram dobiti odgovore. Ne znam koliko su jaki novi dokazi, rekao je.

Odvjetnik se oštro okomio na portugalsku i njemačku policiju i pozvao ih da okončaju rat riječima.

- Nadam se da će svi surađivati kako bi se otkrila istina umjesto da se skrivaju informacije. Ovo nije natjecanje između policija. Moramo otkriti istinu. To je gubitak vremena, želim vidjeti punu suradnju dviju strana.

Scotland Yard i njemačka policija su primili više od 1000 poziva otkako je 43-godišnji Nijemac identificiran kao sumnjivac u slučaju nestanka Maddie.

image
Madeline Mccann

Istražitelji su već u javnost uputili apel da ćele stupiti u kontakt sa svima s kojima je Brueckner kontaktirao prije i nakon nestanka Madeleine, Pokušavaju također ustvrditi tko je osoba koja ga je nazvala sat vremena prije nestanka curice, kratko prije njezinog 7. rođendana.

Policija tvrdi da je Brueckner primio poziv u blizini apartmana u kojemu su odsjeli McCannovi u kompleksu Ocean Club.

Clarence Mitchell, glasnogovornik McCannovih rekao je da Kate i Garry ne žele komentirati privatnu korespondenciju, bez obzira dolazi li od tužitelja, policije ili bilo koga drugoga. Također ne žele komentirati u kakvim su odnosima s njemačkom policijom tijekom istrage.

Nijemac, čije ime nije otkriveno, živio je u Algarveu između 1995. i 2007. godine, pljačkao hotele i stanove za odmor, kao i prodavao drogu, rekla je njemačka policija. Trenutno služi zatvorsku kaznu.

Ranije je otkriveno da je sumnjivac bio više puta osuđivan na zatvorsku kaznu za seksualno zlostavljanje djece u prošlosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:50