POGUBNA RELIGIJA

RODITELJI GA UBILI JER JE ŽELIO NAPUSTITI CRKVU Pripadnici crkve World of Life i prebili dvojicu tinejdžera, jedan od ozljeda umro

 Foto: Youtube

Stanovnici države New York još uvijek su potreseni nakon saznanja da su članovi crkve 'World of Life' brutalno pretukli dvojicu tinejdžera, od kojih je jedan nakon toga umro, zato što su željeli napustiti crkvu. Najstrašnije je što su u premlaćivanju sudjelovali i roditelji nesretnih dječaka, piše Guardian.

Bezumni roditelji su uhićeni, a prilikom uhićenja ustanovljeno je da je obitelj živjela u abnormalnim uvjetima, u kući punoj smeća, prljavštine i s nekoliko pasa zatočenih u kaveze i potpuno zanemarenih.

'Stanje u toj kući bilo je užasno, smrad je bio nepodnošljiv', rekla je Kimberly Strong, osnivačica jedne udruge za zaštitu životinja.

'Biti u toj kući bilo je užasno iskustvo. Uopće mi nije jasno kako ljudska bića mogu tako živjeti', rekla je Smart.

Čitav slučaj dogodio se u New Hartfordu, gradiću od koje 22 tisuće ljudi, i bacio je novo svjetlo na crkvu kojoj je pripadala obitelj, a koja je organizirala susrete vjernika u zgradi bivše škole i u kojoj je nekoliko njezinih članova i živjelo.

Poremećeni roditelji, Bruce i Deborah Leonard, suočeni su s optužbama za teško ubojstvo nakon što su 11. listopada premlatili svoja dva sina u sakristiji crkve. Jedan od sinova, 19-godišnji Lucas Leonard, od zadobivenih ozljeda je preminuo. Njegov brat, 17-godišnji Christopher Leonard, zadržan je u bolnici.

I četvero drugih članova crkve optuženo je da su sudjelovali u premlaćivanju koje se odigralo nakon 'savjetovanja' koje je najvjerojatnije imalo veze s tim što je Lucas Leonard želio napustiti crkvu. Premlaćivanje je uslijedilo nakon neuspješnih uvjeravanja braće da 'moraju priznati svoje grijehe i tražiti oprost'. Svih šestoro optuženih odbacilo je krivnju.

Odvjetnici Brucea Leonarda rekli su kako nije dokazano da je par doista namjeravao ozbiljno ozlijediti svoje sinove. Policija je najavila i nova uhićenja vezana uz ovaj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:57