PAKLENI PLAN

Roditelji Koste K. smislili kako sina ubojicu izvući iz Srbije: ‘Oca smo spriječili u zadnji tren!‘

Ponašanje oca koji je u pritvoru, kao i majke koja je pod optužbom zbog zanemarivanja djeteta, baca dodatno svjetlo na cijeli slučaj

Kosta K.

 Cropix

Emocije nakon stravičnog masovnog ubojstva u Srbiji, koji je počinio 14-godišnji Kosta K., još se nisu smirile, a u javnost izlaze nove informacije koje bacaju dodatno svjetlo na obitelj počinitelja.

Tako je u subotu Kurir objavio da su majka i sestra Koste K. u subotu pokušale napustiti Srbiju, ali su nakon razgovora s policajcima na granici sa Sjevernom Makedonijom vraćeni natrag.

Sada je objavljeno da su dječakovi majka i otac, koji je u pritvoru od 3. svibnja jer je maloljetnog sina obučavao za rukovanje vatrenim oružjem koje nije čuvao na siguran način, smislili plan kako sina izvući iz zdravstvene ustanove i prebaciti ga u inozemstvo, piše Kurir, a prenosi Slobodna Dalmacija.

- Otac i majka smislili su da ga u pritvoru posjeti javni bilježnik kako bi supruzi potpisao punomoć za raspolaganje njegovom imovinom, ali i da joj potpiše ovlasti da odvede trinaestogodišnjaka iz zemlje. Taj njihov plan spriječen je u posljednji trenutak, jer su nadležni prozreli njihove namjere. Čak i da su ga uspjeli izvesti na slobodu, što je u ovom trenutku malo vjerojatno, dječak ne bi mogao napustiti zemlju, piše Kurir.

Roditeljima je taj javnobilježnički dokument bio važan jer je za izlazak maloljetnog djeteta iz zemlje potrebna suglasnost oba roditelja.

image

OS Vladislav Ribnikar u kojoj je 13-godisnji djecak ubio 8 svojih vršnjaka i zaštitara

Danijel Soldo/Cropix

- Najvjerojatnije je njihov plan bio da majka pokuša dječaka masovnog ubojicu izvući iz bolnice. Naime, on je nakon zločina smješten u zdravstvenu ustanovu uz suglasnost majke, koja je taj dokument i potpisala. No, majka u svakom trenutku može povući tu suglasnost - dodaje Kurirov izvor i tvrdi kako to ne bi značilo automatsko puštanje ubojice iz Ribnikara.

- Ako majka povuče svoj pristanak, o daljnjoj sudbini i zadržavanju dječaka morali bi odlučivati ​​vještaci, odnosno povjerenstvo vještaka. Nakon njihovog mišljenja o njegovom psihičkom stanju i mogućnosti razumijevanja onoga što je učinio, konačnu odluku o tome može li biti pušten na slobodu, što je malo vjerojatno, dao bi sudac - objašnjava proceduru sugovornik Kurira i dodaje da je plan roditelja, kako se sumnja, bio da majka rasproda svu svoju imovinu, koju je u međuvremenu sud blokirao, kako bi imala novca za novi život u inozemstvu.

– Međutim, u posljednji trenutak otac je spriječen dati pristanak majci. Nema šanse da dječak koji je počinio masakr izađe na slobodu. To nije realno – zaključuje izvor za Kurir.

Ponašanje oca koji je u pritvoru, kao i majke koja je pod optužbom zbog zanemarivanja djeteta, baca dodatno svjetlo na cijeli slučaj, posebno kod članova obitelji žrtava. Ponašanje roditelja baš ne sliči na kajanje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:03