STROGA PRAVILA

RODITELJI NATJERALI KĆER NA PROVJERU NEVINOSTI NAKON ŠTO SU OTKRILI DA IMA DEČKA Majka je ugrizla, prijetila joj nožem, dečku prijetili ubojstvom

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Jedan je bračni par natjerao svoju 18-godišnju kćer liječniku na provjeru nevinosti nakon što su otkrili da ova ima tajnog dečka kojeg su pak upozorili da su oni 'vrlo opasni jer su muslimani', piše Daily Mail.

Mitra Eidiani (42) i Ali Safaraei (56), Iranci nastanjeni u južnom Londonu, optuženi su da su kćeri Sophiji Safaraei i njezinom dečku prijetili ubojstvom. U izjavi koja je pročitana pred sudom, liječnica Helen Lewis je kazala kako je odbila provjeriti djevojčinu nevinost na što ju je majka Mitra optužila da ne razumije njihovu kulturu.

- Sophia je rekla da ne želi da je se pregledava. Objasnila sam djevojci da je ne mogu niti dodirnuti ako mi ona sama to ne dopusti i da je neću pregledati osim ako ona sama na to ne pristane. Mitra je zbog toga bila vrlo nezadovoljna. Rekla je da ne razumijem njihovu kulturu i pozvala oca Alija u ordinaciju. Rekla mi je da je Ali vrlo strog i da nipošto nije tako liberalan poput nje te će inzistirati na provjeri nevinosti.

Kako je izneseno na sudu, svađa se nastavila i kasnije: majka je navodno ugrizla svoju kćer, a otac joj je prijetio da će je ubiti kuhinjskim nožem.

Sofija se požalila da su joj roditelji rekli da će je poslati u Iran da se uda za nekog rođaka. No tada su otkrili da je ona već u vezi s kolegom s posla, Baileyem Marshallom-Telferom (18). Do otkrića je došlo kad su se neočekivano vratili kući i zatekli neke njegove stvari, a poslije i samog mladića kako bježi kroz kupaonski prozor.

Sophia je rekla kako su se ona i njezin dragi uspaničili kad su čuli roditelje da dolaze doma pa mu je ona savjetovala da pobjegne kroz prozor i popne se na krov.

- Jako smo se bojali jer smo oboje znali da će moja mama biti šokirana. Rekla mu je da se više ne vraća i da me ne smije zvati. Razbila je njegove slušalice, a sam Bailey je ostao u šoku.

Sophia je dodala kako je njezina majka vikala, prijetila, fotografirala ga i onda ga istjerala iz kuće.

Mladić je već bio otišao kad se otac Ali vratio kući, a Sophia je kasnije čula razgovor između njega i majke u kojem ga ova moli da ne ozlijedi kćer. Otac je zaprijetio kćeri da će je ubiti i naredio da pođe liječniku na test nevinosti.

No, kad su se vratili od liječnika neobavljena posla, majka je postala užasno ljutita i ugrizla je Sophiju. I otac i majka naguravali su djevojku na što je ona zaprijetila da će otići od kuće i zatvorila se u svoju sobu. Ubrzo je došao otac držeći u ruci kuhinjski nož. Rekao joj je da mora dokazati da je nevina.

Sljedeći dani za Sophiju su bili izrazito neugodni. Roditelji su je nazivali prostitutkom i prijetili da će ubiti i nju i Baileya. Njega su posjetili i na radnom mjestu te mu rekli da su oni 'jako opasni jer su muslimani'. Ali Safaraei je mladiću rekao da će se nastaviti vraćati i u konačnici ga lišiti života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:08