BEBA HOLLY

Roditelji su joj ubijeni prije 41 godinu, a njoj se izgubio svaki trag. Konačno je pronađena

S roditeljima su prekinuli veze u listopadu 1980. kad su se pridružii sekti bosih žena u bijelim haljinama

Tina Gail Linn, Hollie Marie Clouse i Harold Dean Clouse

 Handout/Identifinders International

Nestala kći bračnog para ubijenog 1981. pronađena je živa više od 40 godina kasnije. Potraga za ubojicama roditelja se nastavlja, objavila je američka policija. Baby Holly je prvi put u svom odraslom životu dobila priliku zagrliti svoju biološku baku i rođake, javlja CNN.

Danas 42-godišnja žena identificirana je zahvaljujućo DNK kao kćer Tine i Harolda Clousea, para s Floride čija su mrtva tijela pronađena u Teksasu 1981. Istražitelji još uvijek rade na rješavanju ubojstva para i traže pomoć javnosti u rasplitanju ovog slučaja, rekao je pomoćnik državnog odvjetnika Teksasa Brent Webster na konferenciji za novinare.

Tijela Tine i Harolda Clousea pronađena su 1981. na šumovitom predjelu pored Houstona, prenosi CNN. U to vrijeme oni nisu mogli biti identificirani, ali se to uspjelo prošle godine, uz pomoć DNK. U vrijeme ubojstva kćer je bila beba. Roditelji su ubijeni a da nitko nije znao gdje je beba, što je otvorilo misteriju dugu 40 godina. Više od 40 godina kasnije, žena je pronađena živa i zdrava, objavljeno je u četvrtak u Teksau.

Identitet žene nije objavljen, pomoćnik državnog odvjetnika Teksasa Brent Webster na konferenciji za novinare nazvao ju je "Baby Holly". Ona danas ima 42 godine.

Istraga oko nerasvijetljenog ubojstva para vrti se oko članova nomadske vjerske skupine za koje se vjeruje da su doveli bebu u Arizonu u vrijeme ubojstva njezinih roditelja. Grupu su činile žene, koje su se kretale okolo bose i u bijeim haljinama. Jedna od njih, koja se predstavila kao sestra Susan, nazvala je Hollyne djeda i baku da im kaže kako se bračni par Tina i Harold pridružio njihovoj grupi i da će prekinuti veze s obiteljima.

Kćer ubijenog para, Baby Holly, sada je dobila priliku da upozna svoju biološku obitelj. S njima se prvo povezala internetski, putem Zoom poziva u utorak, a idućih dana trebali bi se i uživo naći. "O moj Bože! Našli smo je! Našli smo je", jako je uzbuđena Debbie Brooks, Hollyina teta. Baka Donna Casasanta rekla je da je informacija da je Holly još živa za nju istinski dar s neba. Stalno sam se sjećala toga kako sam je držala kao malu bebu, i samo sam je htjela zagrili, ispričala je Donna Casasanta. S ubijenim parom nisu se čuli od listopada 1980, a par mjeseci kasnije saznali su da su pronađena njihova mrtva tijela.

U priopćenju za medije, Donna Casasanta je rekla da je desetljećima čekala trenutak da se ponovo poveže s Holly. "Molila sam se više od 40 godina za odgovore i Gospodin je otkrio neke od njih, pronašli smo Holly", zahvalno je poručila Donna Casasanta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2022 11:56