DOŠLO I DO POLICIJE

Roditelji u Crnoj Gori došli na proslavu kćerine diplome, uslijedio je šok: ‘Pa ona laže, uopće nije završila fakultet!‘

Djevojka je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima drži lažnu diplomu s falsificiranim potpisom dekanice i rektora

Ilustracija, studenti s diplomama

 Implementar Films/Alamy/Profimedia/Implementar Films/Alamy/Profimedia

Pravni fakultet Sveučilišta Crne Gore podnio je kaznenu prijavu protiv jedne studentice zato što je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima je, navodno, diplomirala, držeći lažnu diplomu s falsificiranim potpisom dekanice i rektora. Studentica, međutim, nije još završila taj fakultet, piše Pobjeda, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Pravni fakultet, kako prenosi Pobjeda, čeka reakciju policije i tužiteljstva. Ispitat će je li sporna diploma zloupotrijebljena.

Doznali su za ovaj slučaj kad je jedan zaposlenik na Fakultetu uočio fotografije studentice na društvenim mrežama, što mu je bilo čudno, znajući da ona nije diplomirala. Prijavio je to šefovima.

Na društvenim mrežama studentica je objavila fotografije s roditeljima, držala je i cvijeće. Priložila je fotozapis i iz jednog lokala kako proslavljaju. Istaknuta je diploma na kojoj su, s pečatom, potpisi dekanice prof. dr. Anete Spaić i rektora Sveučilišta Crne Gore prof. dr. Vladimira Božovića.

Nakon što se izjasne nadležni o ovom slučaju, Pravni fakultet bi, prema neslužbenim informacijama Pobjede, trebao pokrenuti disciplinski postupak.

Uprava fakulteta još nije razgovarala sa studenticom, ali su je prijavili policiji. Studenticu će pozvati uskoro, a pretpostavljaju da je cijela lažirana ceremonija bila predstava za roditelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:19