DIKTATOROVA KĆER

RODMAN SLUČAJNO OTKRIO STROGO ČUVANU TAJNU SJEVERNE KOREJE 'Držao sam u rukama bebu Ju Ae'

Ekscentrični bivši NBA košarkaš Dennis Rodman tijekom svog putovanja u Sjevernu Koreju nije uspio dogovoriti puštanje zatočenog Amerikanca Kennetha Baeja, ali je zato svijetu – navodno slučajno – obznanio ime nedavno rođene kćeri sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una.

Rodman, koji Kima naziva svojim prijateljem, u intervjuu za britanski Guardian ime djevojčice otkrio je dok je novinarima pričao o "opuštenim trenucima uz more" koje je proveo s Kimovima.

- Držao sam u rukama njihovu bebu Ju Ae i razgovarao s gospođom Ri. On je dobar tata i ima predivnu obitelj - rekao je novinarima.

Malo je toga inače poznato o osobnom životu Kima i njegove supruge Ri Sol Ju, pa čak i njegova točna dob ostaje tajna. Lani su se pojavile spekulacije da je Ri trudna, nakon što se na službenim fotografijama pojavila u dugačkom kaputu koji bi mogao sakrivati trudnički trbuh.

Rodman nahvalio Kim Jong-una: 'Kim samo želi biti voljen. On hoće razgovarati...'

Na pitanja pak je li pokušavao dogovoriti puštanje na slobodu Amerikanca Baeja, osuđenog na 15 godina robije u sjevernokorejskim radnim logorima zbog optužbi da je planirao srušiti sjevernokorejsku vladu, Rodman je rekao da to nije njegov posao.

- Pitajte o tome Obamu, pitajte Hillary Clinton – rekao je novinarima u subotu na pekinškom aerodromu nakon povratka iz Pjongjanga.

Ranije je Rodman govorio da bi volio pomoći američkom zatvoreniku, koji je zbog lošeg zdravlja prebačen u bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:04