ČEKA GA OPERACIJA

Rogozin se javio iz bolnice: ‘Cure informacije! Pazite, na ovaj hotel osam godina nitko nije pucao‘

Prema riječima liječnika, fragment mine koji mu je pogodio kičmu ne može se izvaditi, a sam Rogozin navodno odbija da ga se evakuira

Dmitrij Rogožin (G-L); restoran u kojem se nalazio nakon napada

 Sergei Savostyanov/Tass/Profimedia; Screenshot/twitter/

Bivši šef ruske državne svemirske agencije Roskosmos, Dmitrij Rogozin, ispričao je za ruski državni medije kakvo je njegovo zdravstveno stanje nakon što je bio ranjen u Donjecku, kao i kako je do ranjavanja došlo.

- Bio je to radni sastanak, u uskom krugu i mirnoj atmosferi po povratku iz jedne naše dobrovoljačke jedinice. U ovom hotelu živimo posljednjih mjeseci, a za osam godina neprijatelj nijednom nije granatirao ovu lokaciju. Nekako su procurile informacije gdje se nalazimo, a oko 19:45 nekoliko visoko preciznih pogodaka pogodilo je naš hotel. Gađali su nas kalibrom 120 ili 155 mm. Istraga će utvrditi odakle su pristigle rakete i tko iza napada stoji - ispričao je Rogozin.

- Komad metala ušao mi je iznad desne lopatice. Sada mi predstoji operacija. Ranjeno je još nekoliko meni bliskih ljudi- dodao je Rogozin, ali i napomenuo kako nije u životnoj opasnosti.

Prema riječima liječnika, fragment mine koji mu je pogodio kičmu ne može se izvaditi, a sam Rogozin navodno odbija da ga se evakuira, dok se stanje ostalih ranjenih ne stabilizira.

Prema izvještaju Istražnog komiteta Rusije, napad je najvjerojatnije izveden iz artiljerijske haubice "Cezar" kalibra 155 mm francuske proizvodnje. Denis Pušilin, čelnik samozvane Narodne Republike Donjecka okarakterizirao je ovo granatiranje kao "ciljani teroristički napad Ukrajine na civilno stanovništvo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:36