ROMAN ABRAMOVIČ

ROMAN ABRAMOVIČ NAPUSTIO ENGLESKU I NE SMIJE SE VRATITI! Tajkunu nikako da produže vizu: 'To se događa zbog tajnovitih razloga'

 REUTERS

Vlasnik engleskog nogometnog velikana Chelsea Rus Roman Abramovič nije prisustvovao finalu FA kupa u kojem su njegovi 'Bluesi' pobijedili Manchester United 1-0, zbog problema s britanskom vizom.

Vlasnik Chelsea je morao napustiti Englesku jer mu je istekla boravišna viza, a engleske vlasti mu još nisu izdale novu.

Zbog toga se Abramovič morao vratiti u Rusiju i nije mogao pratiti pobjedu svog kluba na Wembleyu 1-0 i osvajanje osmog trofeja u najstarijem nogometnom natjecanju na svijetu.

Home Office nije želio komentirati zašto ruskom milijarderu viza nije produžena, a šuti i Abramovič. Navodno, ruskom tajkunu zahtjev nije odbijen, ali cijeli proces traje neobično dugo. Britanski mediji navode kako je glavni razlog loš odnos između Ujedinjenog Kraljevstva i Rusije.

"To se događa zbog tajnovitih razloga. Siguran sam kako je za njega bilo frustrirajuće što nije mogao pratiti svoj klub," kazao je William Browder, menadžer fonda koji se bori protiv ulaska ruskog novca u zapadne prijestolnice.

Abramovič je na čelu londonskog kluba od 2003. godine, a pod njegovim vodstvom klub je osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu, pet naslova prvaka Engleske, pet FA kupova, tri Liga Kupa.

Nedavno je Chelsea dobio sve dozvole potrebne za izgradnju novog stadiona na mjestu Stamford Bridgea vrijednog 700 milijuna eura.

Prema pisanju engleskih tiska, 51-godišnji Abramovič je 13. najbogatiji čovjek u Britaniji 'težak' 9.3 milijardi funta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2021 05:34