HUMANITARNA DRAŽBA

Ručak s investitorom i humanitarcem Warrenom Buffettom prodan na eBayu za 3,5 milijuna dolara

Cijena izlaska sa šefom investicijskog diva Berkshire Hathaway probija rekord petu godinu zaredom

Ručak s legendarnim američkim investitorom Warrenom Buffettom , koji je prošlog petka 13. godinu zaredom ponuđen na humanitarnoj dražbi na eBayu, postigao je cijenu od rekordnih 3,5 milijuna dolara.

Cijena izlaska sa šefom investicijskog diva Berkshire Hathaway probija rekord petu godinu zaredom, a ove je godine, tvrde organizatori, borba bila osobito žestoka. U posljednjem satu dražbe cijena ručka je skočila s milijun na točno tri milijuna 456 tisuća i 789 dolara.

Isplativa investicija

Sav novac je namijenjen humanitarnoj organizaciji Glide koja pomaže beskućnicima u San Franciscu. Za “rendezvous” sa 82-godišnjim financijašem nadmetalo se deset ponuđača, a pobjednik je ovaj put poželio ostati anoniman, objavili su organizatori. Dvije prethodne godine ručak je za ukupno pet milijuna dolara kupio Ted Weschler, menadžer hedge funda Peninsula Capital Advisers. Investicija se Weschleru isplatila jer mu je lani drugi najbogatiji Amerikanac, a treći najbogatiji čovjek na svijetu dao posao. Buffett je, međutim, izjavio kako ne vjeruje da bi se taj scenarij mogao ponoviti.

Razgovori o filantropiji

Pomama za Buffettom najviše je razveselila organizaciju Glide u čiju blagajnu ide novac s dražbe. Na raspolaganju za borbu protiv siromaštva godišnje ima oko 17 milijuna dolara pa je prodaja Buffetta znatna stavka u njenu financiranju.

Pobjednik sa sedam prijatelja ide na ručak s Buffettom u investitorov omiljeni steak restoran u New Yorku. Na prethodnih 12 aukcija Buffett je za organizaciju prikupio 11,5 milijuna dolara. Milijarder tvrdi da se na ručkovima većina pitanja ne vrti oko posla, nego kupce najčešće zanimaju teme o životu i filantropiji po kojoj je poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:28