U TIJEKU ISTRAGE

Ručno prebrojavanje glasova u Georgiji: Nema znakova masovnih prijevara na izborima

Demokratski izabrani predsjednik Joe Biden trenutno ima 14.000 glasova prednosti pred predsjednikom Donaldom Trumpom
 Tami Chappell/AFP

Republikanski državni tajnik Georgije rekao je u srijedu da još nema znakova masovnih prijevara u brojanju glasova njegove države, gdje demokratski izabrani predsjednik Joe Biden trenutno ima 14.000 glasova prednosti pred predsjednikom Donaldom Trumpom.

Brad Raffensperger rekao je u intervjuu za CNN kako je naredio ručno prebrojavanje glasova zbog male razlike u broju glasova, ali je izrazio i uvjerenje da su se glasovi do sada točno računali. Trenutno Bidenovo trenutno vodstvo, s gotovo svim prebrojanim glasovima, iznosi 0,3 posto.

"U tijeku su istrage, ali nismo vidjeli nešto rasprostranjeno", rekao je Raffensperger odgovarajući na pitanje o prevarama birača. Dodao je da još nema dokaza o bilo kakvim dovoljno velikim odstupanjima koji bi mogli preokrenuti Bidenovo vodstvo.

Rekao je i da također vjeruje da ručno prebrojavanje, za koje želi da bude dovršeno do 20. studenog, neće poništiti strojno brojanje koje je pri kraju.

"Vjerujemo da su glasački listići točno izbrojani", rekao je.

Prebrojavanje u Georgiji održat će se jer je republikanac Trump, koji je odbio potvrditi Bidenovu pobjedu, podignuo tužbe u nekoliko država kako bi pokušao oboriti rezultat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2023 11:48