Ruski proizvođači mesnih i mliječnih proizvoda prošle su godine 25 puta upotrijebili enzim transglutaminazu kako bi smanjili svoje troškove, prenosi Newsweek.
Pozivajući se na podatke Savezne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor Ruske Federacije (Rosselkhoznadzor) i Savezne službe za nadzor zaštite prava potrošača i dobrobiti ljudi Ruske Federacije (Rospotrebnadzor), novine Izvestia objavile su u utorak da je transglutaminaza 2022. godine upotrijebljena dvostruko manje puta nego u 2023., a da je 2024. zabilježeno već 28 instanci korištenja tog enzima koji se u prehrambenoj industriji koristi jer može vezati protein unutar namirnice.
Rusija je na sankcije koje joj je Zapad nametnuo zbog invazije na Ukrajinu koju je pokrenula krajem veljače 2022. godine odgovorila ta...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....