STRANI BORCI

Rusi objavili snimke Amerikanaca zarobljenih u Ukrajini: ‘Ja sam Alexander, protiv sam rata‘

Članovi obitelji dvojice Amerikanaca su rekli da se oni već tjedan dana vode kao nestali u Ukrajini te da strahuju da su zarobljeni

Alexander Drueke i Andy Huynh

 Screenshot/Twitter

Ruski mediji su u petak objavili snimke za koje tvrde da prikazuju dvojicu zarobljenih američkih državljana, koji su se kao dobrovoljci borili za Ukrajinu, što predstavlja prvu potvrdu da su zarobljeni.

Novine Izvjestija su prikazale videozapis za koji tvrde da je kratak intervju s Andyjem Huynhom, 27-godišnjakom iz američke savezne države Alabame.

Televizijski kanal Russia Today je objavio fotografiju čovjeka kojeg je identificirao kao 39-godišnjeg Alexandera Druekea, također iz Alabame.

Članovi njihovih obitelji su u srijedu rekli da se oni već tjedan dana vode kao nestali u Ukrajini i da strahuju da su zarobljeni.

Jedan drugi videozapis od šest sekundi objavljen na komunikacijskom servisu Telegram prikazuje bradatog čovjeka koji s američkim naglaskom govori u kameru: "Moje ime je Alexander Drueke, ja sam protiv rata".

"Ja sam protiv rata", ponovio je na ruskom.

Muškarac za kojeg je Izvestija rekla da je Andy Huynh, u drugom videozapisu od dvije sekunde kaže istu rečenicu na ruskom.

Rusko ministarstvo obrane nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentarom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2023 02:09