VRHUNAC CINIZMA

Rusi objavili što će učiniti sa stanom Zelenskog na Krimu: ‘Pa, s obzirom da ga još uvijek nije iznajmio...‘

Mediji su 2019. tijekom Zelenskijeve predsjedničke kampanje izvijestili da je njegova supruga Olena nekretninu na Krimu kupila 2013.

Olena i Volodimir Zelenski

 Abaca/Abaca Press/Profimedia/Abaca/abaca Press/profimedia

Sergej Aksjonov, čelni čovjek međunarodno nepriznate Krimske republike, rekao je u petak za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti da će se stan ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegove supruge Olene u mjestu Livadija dati potrebitim obiteljima.

"Želimo nacionalizirati objekte od kojih neprijatelj ima financijske koristi. S obzirom na to (Volodimir) Zelenski taj stan još uvijek nije iznajmio, možda će u njega tijekom sezone doći netko od njegove rodbine. Nije nam cilj Zelenskom oduzeti stan već pobijediti (Ukrajinu) i pobijedit ćemo je", rekao je Aksjonov te dodao da će Zelenskijev stan pripasti ili siromašnoj obitelji ili brojnoj.

Mediji su 2019. tijekom Zelenskijeve predsjedničke kampanje izvijestili da je njegova supruga Olena nekretninu na Krimu kupila 2013. godine. Zelenska je platila sve potrebne poreze i davanja te se upisala kao vlasnica nekretnine.

Krimsko državno vijeće predložilo je u travnju 2022. godine da se zaplijeni imovina u vlasništvu neprijateljskih zemalja i državljana drugih država koji se neprijateljski odnose prema Rusiji.

Predsjedničko vijeće za kodifikaciju i poboljšanje civilnog zakonodavstva nije podržalo tu inicijativu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:13